avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri morale

Acum 5 ani Am fost maltratata batuta tot corpul de fostul sot am fost internat in spital in urma batailor si am obtinut certificat medico legal. In momentul de fata am ramas cu semnele loviturilor galme dureri si modificrea aspectului fizic a corpolui (antebrati picioare tot corpul) Pot sa cer prin judecata despagubiri morale? Cum trebue sa procedez? Mutumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:11, 23 Februarie 2015
Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii

Art. 193

Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Trebuia sa depuneti plangere in 2 luni de la savarsirea infractiunii.
Acum este tardive, din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire,zgariere alexaalexa0987 alexaalexa0987 Daca am lovit pe cineva si am provocat persoanei respective zgarieturi si aceasta se duce la politie,ce pot pati?Nu am inceput eu altercatia. (vezi toată discuția)
Poate emite politia dosar penal pentru lovire fara spitalizare daca exista certificat medico legal care atestă lovirea?? AncaOfelia AncaOfelia Se poate face dosar penal de către poliție în urma unei plângeri si a unui certificat medico-legal care atestă că am echimoze , dar nu am nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Agresiune Stephany2017 Stephany2017 Cat e amenda pentru agresiune verbala si fizica? (vezi toată discuția)