avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un rasp,am cerere depusa pt crestere copil pe o perioada de un an,copilul face pe 26 aprilie un an,tatal in ultimile 12 luni nasterii copilului a lucrat cu carte de munca 3 luni,cei de la dgaspc au spus ca trebuie sa incep serviciul pe 25 aprile,pt ca tatal nu are 12 luni lucrate si beneficiez si de stimulentul de insertie,prin tel au spus ca trebuie sa incep pe 26 martie ca sa iau si stimulentul de insertie.Sunt derutata,nu stiu cand trebuie sa incep serviciul ca sa beneficiez de stimulentul de insertie.Va Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2015
ali-ami, utilizator
Cel mai recent răspuns: ali-ami , utilizator 19:50, 23 Februarie 2015
art.7 din OUG 111/2010
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada.
(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.

Asadar, intrucat ati optat pentru CCC cu o durata de 1 an, va trebui sa reveniti la munca inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an. In speta, inainte de data de 26 aprilie.

Normele de aplicare a OUG 111/2010:
Art. 12.

(1) Stimulentul de insertie prevazut la art. 7 alin. (1) din ordonanta de urgenta se acorda lunar persoanelor indreptatite care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si a indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, daca acestea realizeaza venituri supuse impozitului, dupa cum urmeaza:
a) inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, in situatia prevazuta la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanta de urgenta;
b) dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, in situatia prevazuta la art. 2 alin (1) lit. b) din ordonanta de urgenta.

(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
....
ma intorc pe 25 aprilie si beneficiez si de stimulent fara prob,chiar daca tatal a avut carte de munca 3 luni din 12..nu vreau sa pierd stimulentul,conteaza o luna in plus de stat cu bebe..
Daca va intoarceti pe 25 aprilie , atunci veti beneficia de stimulentul de insertie.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie dupa concediu fara plata mihaela_m84 mihaela_m84 Buna seara, Copilul este nascut pe 24 martie 2012, iar eu am optat pentru un an de concediu crestere copil. Conform modificarilor din 2012, concediul meu ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil de o luna allinaa allinaa Buna seara! In cazul in care tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mama poate ramane in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)