avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum dovedesc ca platesc la sanatate?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum dovedesc ca platesc la sanatate?

Buna ziua am si eu unele nelamuriri va rog ajutati-ma:
-sotul meu are o intreprindere individuala unde este administrator dar nu are un salariu,ii se opreste la fisc CAS+CASS si pt angajat si pt angajator din 2013,dar de asemenea el are la casa de sanatate si un contract de sanatate pe persoana fizica unde plateste sanatatea tot la fisc!!!
-cum ar putea sa dovedeasca medicului de familie ca plateste contributia la sanatate?
-poate solicita de la fisc un document care sa ateste ca plateste sanatatea ca si pers juridica?
-daca este administrator si plateste contributia pt sanatate poate avea si co-asigurat?si daca da ce acte duc la medic?
-ar trebuii reziliat contractul facut la casa de sanatate astfel incat sa nu mai fie nevoit sa platesca de 2 ori la sanatate?el acum plateste la sanatate si pe numele ene vasile si pe Intreprinderea Individuala ene m.vasile,adica si pe persoana fizica si pe persona juridica
-sper ca m-am facut inteleasa!va rog ajutati-ma!!!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 14:52, 25 Februarie 2015
Ca persoana fizica sub ce forma plateste? Fara venit , cu venituri din investitii (dividende),etc...
In alta ordine de idei interpretand art 296^21 si urmatoarele din cod Fiscal ,daca plateste asigurari de sanatate pe I.I nu trebuie sa plateasca cass persoana fizica.
Adeverinta de asigurat cu plata contributiei la zi se obtine de la casa de sanatate .
Dar daca plateste de doua ori nu a primit macar un card de sanatate?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
robert1958, utilizator
are un card de sanatate!dar medicul de familie vrea dovada ca plateste la sanatate!a facut contractul la casa de sanatate pe persoana fizica in 2008!si din 2013 ii se opreste obligatoriu pt ca are si II contributiile la cas,cass!practic noi vrem sa nu mai platim de 2 ori aceeasi chestie,adica sanatatea!SI vrem sa stim cum dovedim medicului de familie!si ce acte cer de la anaf/fisc pt a dovedii calitatea de asigurat!
ANAF are doar competente de administrare a creantelor stabilite la Fondul de sanatate. Problemele legate de atestarea drepturilor de asigurare si incheierea contractelor se rezolva la Casa de Sanatate.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate flary23 flary23 buna seara, o persoana fara venit poate face contract de asigurare in sistemul public de sanatate? unde se face acest contract la ANAF sau la CASA DE ... (vezi toată discuția)
Pfa contributie somaj radlid radlid Sunt PFA, cu plata contributiilor ( impozit, CAS, CASS) la zi, inclusiv pentru luna septambrie, conform Deciziei de impunere 260, pentru anul 2013. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cum devin asigurat sau coasigurat? LiviuGheorghe LiviuGheorghe Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in urmatoarea problema: Am fost asigurat al CASMT (Casa de Sanatate a Ministerului ... (vezi toată discuția)