avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara.Tatal sotiei mele a decedat cand acesta era minora inca,in acel moment parintii ei erau divortati;ea ramanand cu mama ei.Sotia stie ca tatal detinea o casa in momentul decesului.Ulterior a aflat ca aceasta casa a intrat in proprietatea surorii tatalui sau,sotia nefiind chemata la o eventuala dezbatere a mostenirii.Sotia si matusa nu se afla in relatii bune.
Cum putem afla in ce modalitate a intrat matusa ei in proprietatea acelei case?Si daca isi poate cere drepturile care poate i-au fost incalcate?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:18, 25 Februarie 2015
Da, sotia dvs. in calitate de descendent are dreptul la mostenire din partea tatalui ei, si poate sa isi valorifice acest drept printr-o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire frati orber orber Buna ziua! Fratele tatalui meu a decedat in urma cu 2 luni. Am anuntat-o (prin cineva, eu neavand numarul ei de telefon) pe sotia lui de acest eveniment,care ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)
Impartire casa in urma decesului unui membru monica1985 monica1985 Buna seara, As avea, daca se poate, sa ma ajute cineva cu niste raspunsuri la urmatoarea problema:...de curand, unchiul meu a decedat in urma unui infarct ... (vezi toată discuția)