avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inchidere creditare prin donatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inchidere creditare prin donatie

Buna ziua,

Dati-mi, va rog, o solutie la urmatoarea speta: exista o creditare de societate in valoare de 120035 lei pe care am inteles ca o pot inchide printr-o donatie a acestei sume in contul societatii, prin trecerea umei pe venituri , ulterior acestea impozitandu-se.
Vreau sa stiu care sunt inregistrarile contabile, precum si un model de contract de donatie a acesteti sume.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudiaP , utilizator 15:20, 26 Februarie 2015
creditarea de catre cine este facuta ?banuiesc ca de catre o persoana fizica .
am avut caz similar ,creditare firma de catre tatal administratorului si printr-un act notarial s-a facut cesionarea sumei fara alte pretentii din partea creditorului .contract de donatie gasiti si pe net dar ar fi bine sa il autentificati .parerea mea ,mai asteptati si altele .
pt inregistrare :462=7582
Creditarea este facuta dec atre administrator.Practic in contul 455 am acea suma si doresc sa il inchid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea de creanta Aura2 Aura2 Vreau sa cesionez creanta pe care o detin la o societate (rezultata din imprumuturi pe care le-am facut in perioada in care eram asociat in respectiva ... (vezi toată discuția)
Donatie - inregistrare in contabilitate ana.ana ana.ana Buna ziua, Am un client care doreste sa-si inregistreze cainele ca mijloc fix in contabilitate. Nu are documente de provenienta ( a fost primit cadou). Se ... (vezi toată discuția)
Reducere sold cont 455 rodicasuta53 rodicasuta53 Buna ziua! Am si eu intrebare....Societatea are in balanta la sfr anului 2013 un sold f mare la contul 455,o pierdere mare care vine din anul 2011,2012 si ... (vezi toată discuția)