avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neefectuat niciodata, compensare in bani la demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neefectuat niciodata, compensare in bani la demisie

Buna seara!

V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns.
Ipoteza este urmatoarea: in ultimii 25 de ani nu s-a efectuat niciodata concediul de odihna. Singurul concediu efectuat a fost cel luat in perioada ianuarie-februarie 2015, cel aferent anului in curs.
Daca maine mi-as depune demisia, pentru ce perioada as putea obtine suma de bani aferenta concediului neefectuat? Stiu ca este vorba de un termen de prescriptie de 3 ani. Acesta de cand incepe sa curga? De la finalul celor 18 luni in care angajatorul trebuia sa il acorde?
M-ati putea ajuta cu un calcul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bgm1 , utilizator 21:28, 26 Februarie 2015
Termenul de 18 luni intra in vigoare de anul acesta, intrucat legea nu are efect retroactiv.

Daca in 2015 va inceta raportul de munca, atunci posibil sa va fie compensat in bani CO neefectuat din 2012, 2013 si 2014.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situatie: administratorul blocului ... drq928 drq928 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Administratorul blocului in care locuiesc, si-a dat demisia incepand cu data de 1 August 2020.Pana la acea data avea CO ... (vezi toată discuția)