avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ???

Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar.
Ea a costat 235 milioane, ratele platindu-le fostul sot. Imbunatatirile in garsoniera care au costa 100 milioane le-am platit eu. Oricum garsoniera nu este achitata, dar daca s-ar gasi un cumparator s-ar rezolva problema.
As putea deschide proces in acest caz?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc.
Actiunea de partaj e una imprescriptibila , poate fi introdusa oricand, la judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil, intrucat nimeni nu e tinut a ramane in indiviziune.
Instrainarea acestui bun imobil , insa , ar fi posibila numai cu acordul institutiei creditoare.
Contributia la plata ratelor va fi apreciata in concret de catre instanta de judecata ,cat si cea a imbunatatirilor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru raspuns. Trecerea timpului ar putea fi o problema, adica faptul ca n-am facut nimic pana acum in acest sens?
nu este nici o problema, asa cum v-a spus colega mea, actiunea de partaj este imprescriptibila.
cu alte cuvinte se poate introduce oricand actiune de partaj in instanta .

va recomand sa aveti dovada acelor imbunatatiri aduse garsonierei, respectiv chitante, bonuri, facturi .
intrucat sotul a platit si plateste in continuare atele la acest imobil, mai mult ca sigur ca in eventualitatea unui proces de partaj instanta va tine cont de acest aspect, existand posibilitatea sa-i atribuie dansului garsoniera , cu obligatia platii sultei catre dvs .
daca dansul cere acest lucru binenteles.
aleinad03 a scris:

Sunt divortata de 5 ani si nu am facut inca partaj. Vreau sa mentionez ca garsoniera este luata prin credit ipotecar.
Ea a costat 235 milioane, ratele platindu-le fostul sot. Imbunatatirile in garsoniera care au costa 100 milioane le-am platit eu. Oricum garsoniera nu este achitata, dar daca s-ar gasi un cumparator s-ar rezolva problema.
As putea deschide proces in acest caz?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc.

Garsoniera a fost luata prin credit ipotecar in timpul casatoriei sau inainte de casatorie? Cat timp ati fost casatoriti? Cat din valoarea garsonierei s-a achitat in timpul casatoriei? Cine a avut salariu mai mare?
Dar daca spre exemplu creditul ar fi pe numele sotilor si tot ce a fost cumparat in casa din banii lui, apartamentul fiind cumparat in timpul casatoriei,iar cei doi au fost casatoriti 5 ani? cum se procedeaza?

Alte discuții în legătură

Dreptul la chirie iulia2000 iulia2000 Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord? mariuca_25 mariuca_25 Buna ziua! Luni, 26 aprilie, avem termen la un divort intentat in ianuarie, de comun acord. Primul termen a fost in februarie, nu ne-am prezentat, iar in ... (vezi toată discuția)