avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz eliberare adeverinta

Medic rezident an 5,angajat pe post la un spital municipal din provincie , cu CIM (si cu anexe )perioada nedeterninata din 2010.Urmare repartitiei MInisterului Sanatatii, cu acordul spitaluilui platitor , sunt trimis pe o durata de 5 ani pregatire intr-un centru universitar din Bucuresti.M-am casatorit si doresc sa ma stabilesc cu serviciul intr-un spital din Bucuresti. ( A aparut o oportunitate la un spital; dupa sustinerea examenului cf.legii ,spitalul ma accepta daca depun dosarul cu documentele necesare examinarii; in perioada aceptata de ei conform anuntului din publicatia specifica e.t.c.) . Solicit prin cerere scrisa documentele necesare inscrierii la examen ,spitaluilui angajator. Primesc refuz categoric verba si in scris ,coditionind eliberarea documentelor solicitate,numai dupa achitare tuturor cheltuielilor achitate de spital privind pregatirea mea pina in prezet..
Care ar fi pasi de urmat din pdv. legal ca sa-mi rezolv problema mea in timp util pina la examen.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 27 Februarie 2015
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen Rares2222 Rares2222 Am o intrebare privind examenul de rezindentiat. Pentru a-l putea sustine este nevoie de o adeverinta de la spitalul la care sunt incadrat care specifica ... (vezi toată discuția)
Neprimire cerere de catre angajator sutacostel sutacostel 1)am vrut sa sa depun o cerere la angajatorul unde lucrez si acesta nu mi-a primit-o. vreau sa stiu catre ce institutie sa ma indrept cu o reclamatie? ... (vezi toată discuția)
Angajator ratonu ratat ratonu ratat Buna seara, Voi incerca sa fiu cat mai scurt si mai concis: De circa 12 ani mama mea a fost angajata ca dispecer la o firma de paza si protectie... primul an ... (vezi toată discuția)