avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Magazin Online pe Ebay
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Magazin Online pe Ebay

Buna ziua,
Doresc sa deschid un magazin online in cadrul platformei Ebay.
As dorii sa stiu cum se procedeaza cu TVA-ul?Mentionez ca produsele sunt achizitionate din UE fara tva,iar clienti sunt persoane fizice din toata Europa.
Cum trebuie sa emit facturile si in ce limba?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:53, 2 Martie 2015
Facturile se emit cu T.V.A. in limba romana.
Ar putea fi si in engleza cu precizarea ca autoritatile fiscale sunt indreptatite sa solicite traducerea.

.... sau bilingve.

(35) În scopuri de control, organele fiscale competente pot solicita traducerea în limba română, în anumite situații sau pentru anumite persoane impozabile, a facturilor emise pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii pentru care locul livrării, respectiv prestării se consideră a fi în România, conform prevederilor art. 132 şi 133, precum şi a facturilor primite de persoane impozabile stabilite în România în sensul art. 125^1 alin. (2).
Norme metodologice

ART. 155 al. 35
78. (1) Persoanele impozabile pot stoca facturile emise/primite pe suport hârtie sau în format electronic, indiferent de forma originală în care au fost trimise ori puse la dispoziţie, cu condiţia să asigure autenticitatea originii, integritatea conţinutului şi lizibilitatea acestora, conform art. 155 alin. (24) din Codul fiscal, de la momentul emiterii/primirii până la sfârşitul perioadei de stocare. Facturile emise/primite pe suport hârtie pot fi convertite în formă electronică în vederea stocării. Facturile emise/primite în formă electronică pot fi convertite pe suport hârtie în vederea stocării. Indiferent de forma în care este emisă/primită factura, şi factura stocată în forma pentru care a optat persoana impozabilă se consideră exemplar original, în sensul pct. 46 alin. (1). Persoanele impozabile care optează pentru stocarea electronică a facturilor au obligaţia să stocheze prin mijloace electronice şi datele ce garantează autenticitatea originii şi integritatea conţinutului facturilor.

(2) La solicitarea organelor de inspecţie fiscală trebuie asigurată traducerea în limba română a facturilor primite/emise..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura intracomunitara delphi delphi Sunt PFA neplatitor de TVA in tara, inregistrat in scopuri de TVA pentru intracomunitaer (cod TVA de la fisc) si inscris in ROI, am niste nelamuriri, la care ... (vezi toată discuția)
Imprimare facturi fiscale pentru arhivare goldlegend goldlegend Buna ziua ! Atat la firma cat si contabilitatea care ne tine evidenta avem acelasi program in care lucram. Practic, la sfarsitul lunii ii trimitem baza de ... (vezi toată discuția)
Arhivare facturi danielandrei danielandrei Este obligatoriu ca facturile emise cu ajutorul unui soft de facturare online,dar fara semnatura electronica sa fie imprimate si pastrate in dublu ... (vezi toată discuția)