avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conditii custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conditii custodie minor

Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma pronuntarii divortului la notar, are program de vizita si la tatal sau insa mama nu are ingaduinta tatalui sa intre in locuinta acestuia pt a constata in ce conditii minorul de numai 1 an si 10 luni isi petrece timpul alocat vizitei; este normala atitudiunea tatalui si daca nu, cum trebuie procedat; mama minorului s-a adresat autoritatii tutelare dar as dori sa stiu daca aceasta poate influenta cumva schimbarea conditiilor de vizita la tatal sau. Sper ca am fost explicita si as dori lamuriri in acest sens. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:06, 1 Martie 2015
Cand s-au inteles ca tatal poate avea copilul la locuinta sa, nu stia mama in ce conditii traieste tatal ? daca s-au inteles sa il ia, inseamna ca are incredere ca e bine ingrijit.
Am senzatia ca mama vrea sa aiba control cand nu e cazul.
Nici eu nu cred ca tatal va putea fi obligat sa o accepte pe mama in locuinta, probabil Autoritatea Tutelara va verifica in ce conditii locuieste minorul (sau poate deja este facuta ancheta sociala din perioada procesului de divort).
Autoritatea tutelara a fost sesizata acum de mama minorului pentru verificarea conditiilor de la domiciliul tatalui; pentru divort s-a facut ancheta sociala la domiciliul mamei pentru a-i fi incredintat minorul asa cum s-a si intamplat; la tata nu s-a facut ancheta in timpul divortului; mamei i s-a parut ceva ciudat ca tatal nu doreste ca mama sa vada in ce conditii merge fiul; de aici semnul ei de intrebare; daca tatal nu are nimic de ascuns, de ce acest comportament?
Eu multumesc pentru raspunsurile de pana acum dar mai astept raspunsuri.
In acest caz, Autoritatea Tutelara va rezolva problema.
În mod normal, pentru condiţiile de găzduire, Autoritatea Tutelară ar trebui să facă anchetă psihosocială şi la domiciliul părintelui nerezident, dar să ştiţi că există hotărâri judecătoreşti, definitive şi irevocabile, în care părintele nerezident poate găzdui minorul, în programul său de vizită cu ridicare, de la ozi la alta, La "locaţia din Romania aleasă de reclamant". Evident, Autoritatea Tutelară nu poate ancheta toate locaţiile din romania. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita copilului la domiciliul parintelui nerezident monica_monica120 monica_monica120 Buna ziua, va cer ajutorul in aflarea unor informatii cu privire la domiciliul parintelui nerezident. Prietenul meu are un copil cu cineva, s-a terminat ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)