avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc

Buna ziua...Tatal meu a facut in 2007 un abonament la o firma de telefonie mobile. A achitat 1 an si jumatate si cand i-a venit factura 1100 lei nu a mai achitat. Mentioned can tatal meu a decedat in 2011. Am inceput as primim foarte multe scrisori so telefoane de LA kruk. In final am incercat sa platesc 100 lei pe Luna in urma insistentelor si am trimis certificatul de deces al tatalui meu. Acum 2 ani jumate am achitat vreo 5 luni si ultimii 100 lei si am renuntat pentru ca nu am mai avut servici si nu ajungeam nicaieri datoria ajungand la 15000 lei poate si mai multi. Nu am mai DAT nici in fel de raspuns de 2 ani jumatate si acum au inceput IAR au sunat LA asociatia de locatari a blocului under locuieste mama si au lasat in numar de telecom. CE trebuie sa FAC? Mentionez caa Inca nu am facut succrsiunea pe apartament acesta found Inca pe numele tatalui meu. Se plate ajunge la executare? Daca da de trece direct LA bunurile imobile sau intai se pune oprire pe pensia mamei mele? Nu stiu cum sa procedez datoria fiind fff mare. Mama MEA este imobilizata de 3 ani si nu imi este frica decat sa nu ii ia casa. In cat timp se prescrie? Cum se procedeaza

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:15, 2 Martie 2015
Se prescrie in 3 ani daca creditorul nu face fapte/acte de executare silita sau daca debitorul nu intrerupe prescriptia prin acceptarea datoriei sau prin plati partiale (ce ati facut dvs. atunci cand ati platit primii 100 lei, si nu ar fi trebuit sa faceti, asta e). Acum, creditorul are deschisa calea executarii silite (dupa efectuarea unor proceduri).
Termenul de prescriptie a executarii silite este de 3 ani,si curge in cazul dvs.de la ultima plata.Trebuie sa stiti ca firma KRUK nu va poate executa silit, nu are atributii de executare silita,doar executorul judecatorescAr trebui sa inceapa executarea silita prin infiintarea unei popririi de 1/3 din pensia mamei dvs. sau, al oricarui venit banesc,daca suma de plata este prea mare, si timpul de recuperare prea mare,este posibil sa treaca si la executarea imobiliara.
Termenul de prescriptie curge de la data scadenta a facturii, daca dvs ati achitat prima 100 dupa implinirea termenului de prescriptie nu mai aveati ce intrerupe prin plata, termenul fiind deja implinit.
Ca sa ajunga la executare, trebuie sa va actioneze in judecata intai, sa obtina un titlu executoriu, dvs veti avea ocazia sa va aparati la proces pt ca veti fi citata dvs si mama in calitate de mostenitori.
Eu nu i-as lua in seama,, cu cat le dati apa la moara, cu atat isi permit mai mult.
lorena31 a scris:

In final am incercat sa platesc 100 lei pe Luna in urma insistentelor si am trimis certificatul de deces al tatalui meu.

Ati semnat, ati scris vreun act impreuna cu ei, cu recuperatorii?
Nu am semnat nimic, doar telefonic. Deci daca nu as mai raspunde pana in august sa zicem si se fac 3 ani de cand nu mai dau curs amenintarilor lor ar trebui sa se prescrie? Si sa inteleg daca in cazul in care s-ar ajunge in instanta trebuie sa ne citeze si pe noi si sa vada daca ajungem la o intelegere sau ma trezesc acasa direct cu plic "sunteti executat judecatoresc"...ei nu au idee cum ne numim noi...o sa vina pe numele defunctului? Ati mai auzit cazuri in care o persoana a putut sa isi piarda casa din cauza junk abonament la telefon? Va rog astept un raspuns nu stiu ce sa fac...cred ca de la 1100 lei au ajuns la 20000.

Alte discuții în legătură

Abonament telefonie mobila mihay27 mihay27 Buna seara.Am si eu o problema putin mai delicata dar va rog mult sa imi raspundeti. In anul 2007 tatal meu a facut la cosmote 2 abonamente dintre care unul ... (vezi toată discuția)
Nu am platit facturile de telefonie mobila. ce pot face ? AlexandruRadu123456 AlexandruRadu123456 in urma cu 6 ani de zile am avut un abonament la cosmote ( eram mic si prost , ma atras \\\\"oferta\\\\" pe care o aveau atunci dar nu am realizat ca platesc ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)