Bună ziua. Am fost căsătorit și am împreună cu fosta soție un apartament. Avem împreună și 2 copii. Am divorțat însă acum 12 ani dar nu am făcut partajul. As vrea ca jumătatea care mi s-ar cuveni din apartament a o dau copiilor
Se poate face ăsta chiar dacă nu nu am făcut partajul după divorț imediat? Care ar fi procedura pentru a lăsa jumătatea mea copiilor. Mulțumesc.
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru imparteala, oricand.
Prezumtia de comunitate , incidenta bunurilor dobandite de catre soti , nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta prin orice proba contrara.
Instanta de judecata va avea in vedere criterii generale, retinute la partajare : sumele de bani investite in vederea edificarii constructiei, actele de conservare efectuate ulterior, care au condus la sporirea valorii de circulatie a bunului, actele de administrare incheiate, situatia locativa a fiecaruia.
Casa dobandita in timpul casatoriei este bun comun.( proprietatea comuna devalmasa este caracaterizata prin faptul ca niciunul dintre codevalmasi nu are individualizata cota-parte din dreptul de proprietate, dreptul de proprietate nefiind fractionat).
Cota-parte din dreptul de proprietate urmeaza a fi individualizata prin imparteala.( bunul urmand a fi partajat ).
In orice forma ar fi sistata starea de devalmasie, va fi individualizata cota-parte din dreptul de proprietate.
Donatie
ContSters359971
Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)