Salut, am nevoie de cateva lamuriri cu privire la desfasurarea activitatilor sportive la scoala (ora de educatie fizica).
1.Elevul este obligat sa se prezinte in echipament de sport?
2.Profesorul este obligat deasemenea?
3.Elevul fara echipament sportiv, poate primi absenta?
4.Exista un regulament general elaborat de M.E.C. cu privire la ora de educatie fizica? Sau pur si simplu fiecare scoala stabileste reguli proprii?
Buna ziua,am si eu o intrebare.
O profesoara de sport trebui sa vina echipata la ora in echipament sportiv ca asa este normal si in al doilea rand pentru exemplul copilului,eu asa cred.
Întrebarea este : daca dumneaei nu respecta această regula ca pana la urma sunt niște exerciții de făcut cu copii si trebui arătat cum se fac,este normal sa ii pună abs din motivul lipsei de echipament?
Mulțumesc!
Potrivit legi:
- elevii scutiți medical nu sunt obligați să vină în echipament sportiv la orele de educație fizică și sport, dar trebuie să aibă încălțăminte adecvată pentru sălile de sport.
Per a contrario, elevii care nu scutiți medical sunt obligați să vină în echipament sportiv la orele de educație fizică și sport.
- Printre atribuțiile personalului didactic se numara si : verificarea echipamentului sportiv corespunzător al elevilor, potrivit condițiilor materiale și climatice în care se organizează activitatea;
- În relațiile cu clasa/grupa de elevi, personalul didactic de predare trebuie să aibă echipament sportiv adecvat și decent, impecabil sub aspect igienic.
In speta, lipsa echipamentului poate fi echivala cu absenta nemotivata numai daca in documentele interne ale unitatii scolare este mentionat asa ceva, sub conditia ca parintii sa fi luat la cunostinta, iar elevului sa-i fie adus la cunostinta.
Sportul la romani
trope_doi
In primul rand vreau sa precizez ca sportul este o activitate necesara, benefica pentru sanatate atunci cand este practicat cu regularitate si organizat.
Se ... (vezi toată discuția)