avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare ONG

Buna ziua.
Ma numesc Cristina , am un ONG , intrebarea mea este:
1. daca un SRL doreste sa faca o sponsorizare catre ONGul meu, ce obligatii juridice si financiare am eu-ONG ul?
trebuie sa declar undeva ca am primit acesta sponsorizare?
trebuie sa dovedesc cu bonuri chitante etc , cheltuirea banilor? in cazul in care de exemplu doresc sa-i donez unei persoane cu handicap pentru a-si cumpara medicamente ?

Multumesc?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:33, 2 Martie 2015
Nu trebuie sa declarati nicaieri ci sa inregistrati valoarea in contabilitatea ong-ului. Apoi faceti contract de donatie, prin notar, catre persoana cu dizabilitati pe baza actelor din dosarul de solicitare a ajutorului financiar.
Dar sa aveti in vedere ca trebuie sa aveti in statut prin scopul si obiectivele ong-ului, astfel de activitati caritabile de ajutor financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa deschid un ong pe tema sanatatii stelutanicoleta stelutanicoleta Vreau sa deschid un ONG pe tema sanatatii, sunt th nutritionist și fitoterapeut , scopul este ajutorarea oamenilor bolnavi prin consiliere , terapie , ... (vezi toată discuția)
Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor contabilitate asociatie non-profit ContSters161538 ContSters161538 INFORMATII DESPRE ASOCIATIA NON PROFIT -asociatia nu are angajati -nu are activitate economica -cod caen 9499 SCOPUL ASOCIATIEI -strangerea de fonduri ... (vezi toată discuția)