Buna ziua, am nevoie de o lamurire : In urma unei sentinte civile definitiva si irevocabila, pronuntata de Tribunalul Bucuresti - Sectia VIII-a conflicte de munca si asig.sociale, pronuntata in favoarea mea ( in calitate de angajat ) am beneficiat de : c/val.cheltuliei de judecata + drepturi salariale actualizate la data platii efective in suma fixa.
Intrebare : pentru suma corespunzatoare drepturilor salariale, firma angajatoare trebuie sa plateasca catre stat toate impozitele aferente...? (pentru cas , pt pensie ?), perioada fiind de 16 luni, eu beneficiez pentru acesta perioada de vechime in munca ?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Scuze pentru raspuns/precizare :
Instanta sa pronuntat astfel :
Constata nulitatea deciziei de desfacere a contractului individula de munca.
Dispune reintegrarea contestatoarei pe postul detinut anterior emiterii deciziei contestate.
Obliga intimata la plata drepturilor salariale actualizate la data platii efective.
Obliga intima la plata cheltuielilor de judecata fata de contestator.
"Intrebare : pentru suma corespunzatoare drepturilor salariale, firma angajatoare trebuie sa plateasca catre stat toate impozitele aferente...? (pentru cas , pt pensie ?), perioada fiind de 16 luni, eu beneficiez pentru acesta perioada de vechime in munca ?"
Da. Se reface situatia.
1. Acum este clar.
Asa cum spunea si colega mea mai sus, se vor face state da platat suplimentare pentru toata perioada si declaratii rectificative pentru toate contributiile: CAS, CASS, Somaj etc.
2. In aceasta situatie perioada respective constituie vechime in munca.
3. Dupa ce se fac cele de mai sus, sa va duceti cu carnetul de munca la ITM pentru inregistrarea corecta.