avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare silita
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

executare silita

buna seara
am o nelamurire
un prieten de al meu are o problema mare a avut un proces acum 4 ani
sa judecat si a fost gasit vinovat impreuna cu alti 4 ,,,mentionez ca el era minor
in dec 2014 a fost instiintat ca ava fi executat silit ,,pt suma 100 mii lei ,,,dar un paradox este ca acum este pus si el si mama lui sa plateasca aceata sumapt ca ceilalti nu au de unde plati .
este normal ca sa plateasca si el si mama lui care nu a fost implicata (numai faptu ca e tutore)
a facut contestatie si procesul este pe rol are primul termen pe 4 aprilie
dar zilele astea a primit instintare de la un executor ca va fi executata silit
este posibil asa ceva?
in urma procesului care a vut loc cu fiul ei unul dintre cei 5 a fost judecat singur . acum i se cer sa plateasca' si lui si mamei inca un rand de daune pt persoana in cauza care repet a fost judecata separat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:31, 3 Martie 2015
Este posibil deoarece condamnații au fost obligați să plătească în solidar dauna. Așadar, banii se pot cere de la oricare dintre ei. Se pretinde plata de la prietenul dvs fiindcă este solvabil. El are un drept de regres contra celorlalți condamnați pentru a recupera partea din banii ce au fost plătiți în contul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele dezincriminarii asupra raspunderii civile Meggy2018 Meggy2018 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: ce se intampla cu raspunderea civila in cazul in care cineva este condamnat penal definitiv si dupa pronuntarea hotararii de ... (vezi toată discuția)
Daune morale in solidar?? dia2120 dia2120 daca printr o hot pen ,2 inculpati vizati si partii vatamate i s-a acordat daune morale in cuantum de 500 euro ,iar un inculpat este condamnat ,daunele ... (vezi toată discuția)
Executare obligati in solidar eugen82 eugen82 cum se executa o hoatrire irevocabila prin care doua persoane sint obligate la o plata? au fost piriti impreuna in solidar si au pierdut. se executa unul 50% ... (vezi toată discuția)