avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare legume-fructe la poarta fermei
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare legume-fructe la poarta fermei

Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneţi dacă, în afară de certificat de producător, mai am nevoie şi de alte acte pentru a putea comercializa fructe-legume din producţia proprie, la poarta casei (fermei). Trebuie să eliberez bon fiscal, am nevoie de cântar avizat? Nu voi vinde cantităţi de en-gros ci doar la persoane fizice, oamenii din sat sau alţi trecători. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:20, 8 Martie 2015
Din cate stiu, trebuie sa fiti PFA (persoana fizica autorizata), trebuie sa obtineti de la primarie o autorizatie in acest sens, si da aveti nevoie de cantar si de casa de marcat pentru eliberarea bonului. La fel aveti de platit si contributiile, insa puteti fi impozitata la norma de venit (care e diferita in fiecare an si pentru fiecare judet in parte).
Mulţumesc mult pentru răspuns. Deci să înţeleg că nu e necesar doar certificatul de producător. Însă mă întreb de ce, totuşi ţăranii care închiriază tarabă în piaţă au nevoie doar de certificat de producător şi nu eliberează bon fiscal. Care e diferenţa? Mulţumesc încă o dată.
Din oug 28 din 25 martie 1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale
Se exceptează de la obligativitatea utilizarii casei de marcat:
a) comerţul ocazional cu produse agricole autohtone efectuat de către producătorii agricoli individuali deţinători de autorizaţie în pieţe, târguri, oboare sau în alte locuri publice autorizate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea ... ValerieG ValerieG Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea legumelor din grădina proprie ? Menționez ca vânzarea trebuie realizată prin ... (vezi toată discuția)
Lntrebare despre lege - plata la piata (fara bon fiscal) vpatrana vpatrana <Intrebare retorica>: Daca la piata nu am cum sa primesc bon fiscal, sunt obligat sa platesc? Cine-i salveaza pe precupeti? (vezi toată discuția)
Casa de marcat eugen buleandra eugen buleandra D.lor avocati,va rog sa-mi dati si mie un raspuns clar,daca sunt obligat sa detin casa de marcat fiscala.Sunt PFA activitati agricole,respectiv exploatarea ... (vezi toată discuția)