avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... lntrebare despre lege - plata la piata (fara bon ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

lntrebare despre lege - plata la piata (fara bon fiscal)

<Intrebare retorica>: Daca la piata nu am cum sa primesc bon fiscal, sunt obligat sa platesc?
Cine-i salveaza pe precupeti?
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 20:22, 27 Martie 2015
Legea 91/2014

Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. ***
(1) incasarile efectuate din urmatoarele activitati:
a) comertul ocazional cu produse agricole din productie proprie efectuat de catre producatorii agricoli individuali, autorizati in conditiile legii, in piete, targuri, oboare sau in alte locuri publice autorizate;

*** obligatie de a folosi o casa de marcat

Din punctul meu de vedere trebuie sa fie emisa si un bon fiscal la piata in cazul in care cumparati de exemplu fructe/legume/alte bunuri. Putem spune ca un comerciant de pe piata (in majoritatea cazurilor cu contractul de chirie pentru spatiu inchiriat) nu face comert ”ocazional” drept urmare ca nu se excepteaza la neemiterea bonului fiscal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare legume-fructe la poarta fermei DorinaCet DorinaCet Bună ziua, vă rog frumos să îmi spuneţi dacă, în afară de certificat de producător, mai am nevoie şi de alte acte pentru a putea comercializa ... (vezi toată discuția)
Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea ... ValerieG ValerieG Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea legumelor din grădina proprie ? Menționez ca vânzarea trebuie realizată prin ... (vezi toată discuția)
If si casa de marcat chrysthyn chrysthyn Buna ziua, Sunt apicultor, de curand am trecut de la statutul de producator la IF, pe langa productie ocazional merg in targuri pentru a-mi comercializa ... (vezi toată discuția)