avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de divort

buna ziua. sant o femeie de 38 de ani am 2 copii mari unul 16 si unul 18, sant despartita de sotul meu de 3 ani fara pretentii din partea vreuneia dintre noi, copii sant cu mine eu nu mai locuiesc cu el si as vrea sa ma ajutati cu un sfat cum as putea sa obtin divortul si in ce conditii si care sant pasii de urmat pe cale legala. mentionez ca nuavem bunuri comune imobile sau mobile de impartit numai copii care sant cu mine a noul domiciliu.va multumesc si astept mesaj de la dumneavoastra.
Daca sotul este de acord puteti desface casatoria la biroul unui notar public,in caz contrar aveti varianta instantei prin acordul partilor sau din culpa uneia dintre parti.
aveti dreptate dar sotul este in strainatate si nu-mi va da divortul, trebuie sa deschid actiune in instanta eu si cred ca o sa coste niste bani de care eu nu prea dispun. va multumesc.
Taxa de timbru e 100 de lei, daca cereti in instanta divortul in baza art 373 (b) sau c

b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani;
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Pensie la copii plateste tatal?
Mai degraba incercati amiabil, ca mi-e greu sa cred ca va descurcati in instanta cu procedura cu strainatatea.
Daca ii cunoasteti adresa corecta si exacta, aveti sanse mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin culpa exclusiva Laura_89 Laura_89 Buna seara si imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare: Sunt despartita de sotul meu de mai bine de doi ani, detin certificatul de divort, si nu am ajuns ... (vezi toată discuția)
Divort veronicadumitru veronicadumitru buna dimineata , va rog ajutatima sa vad care sant pasi de urmat in a baga divortul in lipsa ,,mentionez sotul meu este in anglia ,are o alta relatie ,,a ... (vezi toată discuția)
Doresc o lamurire- separare in fapt lungan_ro_1961 lungan_ro_1961 se poate numi separare in fapt faptul ca de 3 ani nu dorm cu sotia in pat pentru ca a spus ca sforai si dorm in pat cu copilul nostru minor de 5 ani? (vezi toată discuția)