Am construit o anexa pe linia de hotar cu acordul verbal al vecinului, fara autorizatie de construire. Dupa construire, ptr intrarea in legalitate, nu a mai fost de acord ca sa-mi dea si acordul scris. In acest caz, procedura mi-a cerut ptr obtinerea autorizatiei, sa-l chem in instanta, si pe baza "certificatului de grefa" sa obtin "autorizatia". Am urmat pasii, si ajuns dosarul la Primarie, cei de acolo, spun acum ca nu mai pot obtine cu "certificatul de grefa" autorizatia, si imi cere hotararea judecatoreasca definitiva. Procesul poate dura f mult, si aprobarile obtinute in aproape doi ani de zile, pot expira .... ce sa fac??? Pana la urma, cu "certificatul de grefa" pot sau nu, sa abtin autorizatia de construire??? Va rog, cine poate si stie, sa-mi spuna si mie !!!
certificatul de grefa atesta ca exista un proces avand ca obiect x intre y si z dar daca nu s-a judecat nu se stie ce hotarare se va lua, astfel incat nu puteti intra in legalitate in baza unui astfel de certificat
Va multumesc ptr rasp. Atunci, inainte de a incepe documentatia, mi s-a spus de catre cei de la primarie ca as putea obtine astfel autorizatia, de aceea am mers mai departe. E posibil ca instanta de judecata sa nu-mi castig de cauza??? in acest caz, pierd absolut tot, si constructia si documentatia facuta??? Aceeasi autorizatie este si ptr imprejmuire...am inteles ca am acest drept de imprejmuire a proprietatii....si aici trebuie acordul vecinului???? Daca el nu doreste sa mi-l dea, stau cu proprietate neimprejmuita??
Buna
catalinfulger
locuiesc cu niste tigani am construit un gard care sa ma desparta de ei casa este propietate dar terunul de 153m patrati este al primarie pe care am contract ... (vezi toată discuția)