avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani in cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani in cont

buna ziua!Am o cunostinta care a intampinat urmatoarea problema:lucreaza la o firma care plateste salariile pe card,deci are un card de salarii.In aceasta luna s-a trezit ca are de 6 ori salariul virat.Banii fiind ochiul dracului i-a scos dar spune ca nu are de unde sa primeasca atatia bani.Probabil banca a gresit...pt ca s-a mai intamplat.Persoana respectiva poate sa ceara un extras si va vedea de unde sunt banii...stie acest lucru si o va face!Insa,se intreaba ce va face banca pentru recuperarea lor,care sunt masurile...pe larg..daca stie cineva un caz asemanator.
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 21:39, 2 Octombrie 2009
Daca ai sa mai incasezi ceva in contul respectiv , si daca s-au sesizat ca au gresit , banii pe care ai sa-i mai incasezi o sa ti-i ia imediat din cont . Poti in situatia de fata sa-ti lichidezi contul . In orice caz iti vor trimite o instiintare ca in mod eronat au fost virati niste bani in contul tau si ti se va solicita sa-i returnezi ,daca nu, vor putea dovedi pe baza ordinului de plata cine a platit sau cum s-a gresit si ca nu erai indreptatit sa incasezi suma respectiva ( adica nu exista nici o factura , salariu , contract pe numele tau ). Oricum pana cand se vor lamuri poti sa astepti si sa te folosesti de ei.
Bafta multa!
daca banca a gresit si ti-a varsat mai multi bani te notifica si ii recupereaza cand o sa intre bani in cont.dar eu cred ca este un card de credit girat de societate si banca isi opreste banii lunar cu dobanzile aferente.
deci dupa cum v-am spus ,banii au fost scosi si..a cerut extras de cont sa vada de unde sunt.Normal erau de la o pers necunoscuta ...deci a fost o greseala a bancii.Este cu siguranta un card de salarii...nu altceva.Acum poate o sa primeasca o notificae...etc...dar imi pun intrebarea cand va primi salariul,care e oricum super mic in comparatie cu cat a scos,cat are voie banca sa-i opreasca pe luna...toti sau o parte...
scrie undeva...e vreo baza legala?
nu stie nimeni?
Sofia eu ti-am raspuns: banca este indreptatita sa -i opreasca pe toti daca a fost o greseala de-a bancii . Daca persoana care a virat banii pe cardul tau a scris eronat contul pe foaia de varsamant , ordin de plata sau viramente online , se va adresa bancii sa-i vireze banii in contul corect , si in acest caz este indreptatita sa- i ia pe toti pentru ca persoana care a intocmit fv sau op a gresit nr de cont dar nu si titularul contului iar banca trebuia sa nu vireze banii daca nu coincideau cele doua date , titularul contului si nr de cont .
Deci banii ti-i vor lua oricum.
Sunt limitate sumele representant retineri din salariu la nivelul a 30 % din salariu . Nu este cazul tau .Statul de plata e una , contul la banca e alta.
Ca sa ti se retina din salariu va trebui sa te dea in judecata.
Nu stiu daca ai inteles . Sper !!!!

Alte discuții în legătură

Suma de bani in cont din eroarea unui functionar bancar ferarri_enzo ferarri_enzo Buna ziua, nu stiu daca sectiunea aleasa pentru problema mea este corect aleasa, am studiat inainte si mi s-a parut ca aici ar fi! Caut un consultant care sa ... (vezi toată discuția)
Problema card salariu ChelYe ChelYe Buna ziua , problema e in felul urmator : -acum un an avand cardul de salariu la BancPost , am scos salariu de 1700 lei in ziua de 31 Mai , luna ... (vezi toată discuția)
Nu am putut sa-mi folosesc cardul (si nu am fost anuntata de acest lucru) in ziua semnarii unui contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont! Raluca_Sandu Raluca_Sandu Pe data de 28.12.2015 am semnat un contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont. Mi s-a spus ca este posibil sa am banii in cont in aceeasi zi ... (vezi toată discuția)