avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani in cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani in cont

buna ziua!Am o cunostinta care a intampinat urmatoarea problema:lucreaza la o firma care plateste salariile pe card,deci are un card de salarii.In aceasta luna s-a trezit ca are de 6 ori salariul virat.Banii fiind ochiul dracului i-a scos dar spune ca nu are de unde sa primeasca atatia bani.Probabil banca a gresit...pt ca s-a mai intamplat.Persoana respectiva poate sa ceara un extras si va vedea de unde sunt banii...stie acest lucru si o va face!Insa,se intreaba ce va face banca pentru recuperarea lor,care sunt masurile...pe larg..daca stie cineva un caz asemanator.
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 21:39, 2 Octombrie 2009
buna ziua! ma scuzati de deranj dar am si eu o mica problema..eu colaborez cu o firma din olanda si primesc lunar pe contul de euro un salariu pentru servicicilep care le fac.. ar trebui sa declar veniturile de pe contul respectiv ? sau nu ?sunt in jur la 300 euro lunar .
Multumesc frumos!
Monica
sofia1975 a scris:

Cunostinta mea nu are nici o conventie incheiata pt descoperire de card,deci nu e descoperire,iar de bani stie ca trebuie sa-i dai inapoi,dar nu cred ca este corect sa-i iei tot salariul in atatea luni iar omului sa nu-i dai posibilitatea sa se intretina
Asta vreau sa stiu!


Eu m-am intalnit cu o situatie asemanatoare: un client detinea cad de salariu pe un cont curent in care a incasat in mod eronat o suma maricica. Prietena lui - fata buna - a cheltuit toti banii (avea card suplimentar) si el s-a trezit in situatia in care era dator cu o suma mult peste puterile lui de rambursare.
Probabil dupa ce a scos-o din viata lui pe individa, a venit la noi si de comun acord am stabilit sa plateasca in n rate lunare de 500 RON.
Ce vreau eu sa spun este ca mi se pare absolut amuzant felul in care va revolta faptul ca banca isi cere banii inapoi. Cum va puteti gandi sa dati banca in judecata cand de fapt banca este partea prejudiciata?
Nu stiu despre ce banca e vb, nu e nici banca mea, nici a mamei mele, dar eu consider ca de data aceasta clientul este cel care se comporta "imoral".
E normal sa-si ceara banca banii inapoi in temeiul unei imbogatiri fara justa cauza. Insa banca nu poate bloca contul integral sau partial decat prin intermediul unei instante judecatoresti sau cu acordul titularului de cont, pe principiul ca nimeni nu-si poate face dreptate singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma de bani in cont din eroarea unui functionar bancar ferarri_enzo ferarri_enzo Buna ziua, nu stiu daca sectiunea aleasa pentru problema mea este corect aleasa, am studiat inainte si mi s-a parut ca aici ar fi! Caut un consultant care sa ... (vezi toată discuția)
Problema card salariu ChelYe ChelYe Buna ziua , problema e in felul urmator : -acum un an avand cardul de salariu la BancPost , am scos salariu de 1700 lei in ziua de 31 Mai , luna ... (vezi toată discuția)
Nu am putut sa-mi folosesc cardul (si nu am fost anuntata de acest lucru) in ziua semnarii unui contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont! Raluca_Sandu Raluca_Sandu Pe data de 28.12.2015 am semnat un contract pentru acordarea unui descoperit autorizat de cont. Mi s-a spus ca este posibil sa am banii in cont in aceeasi zi ... (vezi toată discuția)