avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Titlu executoriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Titlu executoriu

in urma unei hotarari judecatoresti am primit pensie alimentara,iar de aprox 1 an jumate nu mia mai platit aceasta suma , am facut executare iar el a facut contestatie si sa admis contestatia in baza ca nu exista titlu executoriu.va rog ajutatima , nu inteleg acest amanunt si ce pot sa mai fac.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:57, 5 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
privitor la prima hotarare precizeaza sa plateasca pensia pana la majorat pentru ca in aceea perioada aveam 9 ani.prima actiune am facuto la politie ca nu mai primesc pensia , cu toate ca am depus toate cupoanele in copii am primit raspuns ca in urma declaratiei a fratelui sau nu e datoar cu plata. al doilea demers l-am facut in instanta pe cale civila ca imi datoreaza pensia de intretinere in suma de si istanta da hotarare precum ei nu pot sa o oblige sa mi plateasca alta pensie de intretinere si pe suma datorata nu pot decat sa fac executare. m-am conformat si am facut dosar de executare dar surpriza nu exista titlu executoriu.m-am blocat , nu inteleg nimic. da intradevar sunt majora dar am continuitate de studii , si mai ales legea spune ca pot primi pensie pana la terminarea studilor si eu mai am trei ani pe care trebuie sa i parcurg si suma lunara pentru care e obligat este de 62 lei.va multumesc
Aveti o hotarare care sa stabileasca ca va datoreaza pensie pe perioada studiilor ? Daca nu, nu aveti ce executa.
Conteaza ce ati cerut instantei cand ati cerut sa fie obligat la plata... daca eti cerut sa va dea pensia restanta, ati gresit. Daca ati cerut sa fie obligat sa plateasca pt ca va aflati in continuarea studiilor si nu aveti venituri, trebuia sa fi atacat hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru neplata pensiei ContSters269846 ContSters269846 ,Buna seara daca dupa ce primesti o comunicare de nepunere in urmarire pentru abandon de familie ,deoarece platesti in functie de cit muncesti ... (vezi toată discuția)
Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)