avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin acoperite , privind intarzierea salariului .Va rog sa-mi spuneti , care ar fi sanctiunea aplicata de itm daca as sesiza acest lucru sau care ar fi metoda pe care trebuie sa aplic pentru a-mi castiga drepturile .
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 8 Martie 2011
@ poshtashul
Drepturile salariale restante se pot obtine in termen de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite salariu. In acest sens, art.283 alin.1 lit.c C.mun. prevede ca, cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate ....

De asemenea, aveti posibilitatea de a sesiza ITM-ul si/sau sa promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Pentru o actiune in judecata este nevoie sa iau legatura cu un avocat, sau pot depune singur o cerere in acest sens?
nu inteleg de ce spuneti oamenilor sa se adreseze Inspectiei Muncii? deoarece nu Inspectia Muncii merge in control ,ci sesizarea ajunge la ITM -ul unde societatea isi are sediul.
poshtashul a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri.
Pentru o actiune in judecata este nevoie sa iau legatura cu un avocat, sau pot depune singur o cerere in acest sens?

Daca considerati ca va descurcati singur, atunci nu este nevoie sa apelati la un avocat ...

@ angisa
Inspectia Muncii are corp de control si chiar efectueaza controale la angajatori ... nu toate sesizarile sunt redirectionate catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, recuperare salariu MARIUS5 MARIUS5 Buna ziua, Am si eu citeva probleme referitoare la angatorul la care sunt. Cum pot sa imi recuperez drepturile salariale, angajatorul neplatind drepturile ... (vezi toată discuția)
Refuz control itm bucuresti CFB CFB Buna ziua, Am de recuperat 6 salarii de la fostul angajator, care refuza nejustificat sa mi le plateasca. In aceste conditii mi-am dat demisia, cf. 81 pct.8 ... (vezi toată discuția)
Salariu blackbeautybrother blackbeautybrother 1. Cum este posibil ca un angajator sa poata sa plateasca (chiar partial) drepturi salariale aferente lunii ianuarie si sa nu plateasca drepturile salariale ... (vezi toată discuția)