avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Datorii la ANAF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Datorii la ANAF

Buna ziua,
Am avut un PF in 2008 iar din 2009, cand l-am inchis, am ramas cu niste restante la ANAF . Aprox. 8000 de lei.

Intrebarea mea este urmatoarea: exista vre-un termen de prescriere a datoriilor la stat??? Pt. ca de exemplu la banci sau alte institutii stiu eu ca este 5 ani termenul de prescriere al datoriilor care nu au putut fi recuperate.
Cel mai recent răspuns: rastep , utilizator 21:40, 10 Martie 2015
Termenul este de 5 ani din ce stiu eu, cu exceptia datoriilor din fapte de natura penala care se prescriu in 10 ani.
Din experinta va spun ca e foarte posibil sa fiti executat de ANAF. Mie mi-au trimis executarea dupa 3 ani in care mi-au tot trimis somatii pe o adresa veche unde nu mai stateam. Vi se va pune poprire pe contul personal si o sa platiti si penalitatile aferente. Stiti ca o PFA raspunde cu toate bunurile/veniturile indiferent ca sunt pe PFA sau PF.
Termenul de prescriptie este de 5 ani.Deci daca datoria este din 2009, in 2015 ar putea fi prescrisa.Dar prescriptia se intrerupe, incepand sa curga un nou termen de 5 ani, de la orice act de executare inceput de catre ANAF.Prin urmare,trimiterea unei somatii de plata, insotite de titlul executoriu, intrerupe prescriptia.
Multumesc pentru raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas; prescriere datorii DragosCatalin87 DragosCatalin87 Stie cineva dupa cat timp se prescriu datoriile catre CAS? Am avut un PFA pe care l-am inchis acum aproximativ 5 ani. Pe atunci eram student si lucram cu ... (vezi toată discuția)
Prescrierea cheltuieli judecata robert-nicholson robert-nicholson Buna. Am fost condamnat definitiv in septembrie 2005 definitiv art.215. Si am fost obligat sa plătesc cheltuieli judecata in valoare de 2000 roni. Am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie amenzi mayakrun mayakrun Buna!! Stie cineva daca amenzile se prescriu? s-a castigat vreun proces in acest sens? (vezi toată discuția)