avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare partiala a dreptului de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare partiala a dreptului de succesiune

Suntem 2 frati.In urma decesului parintilor a ramas o casa de locuit si mai multe parcele de teren.I-am propus sa impartim fiecare parcela pe jumatate .Unul dintre noi refuza categoric, sa se prezinte la notar pentru iesirea din indiviziune pe motiv ca nu se accepta sa-i revina lui parcelele de teren mai mine pozitionate.Am inteles ca rezolvarea litigiului pe cale judecatoreasca este de durata si cu costuri mult mai mari.Am gasit persoana care vrea sa cumpere partea mea.Pot sa-i vand acestuia parte din dreptul de mostenire,teren, pe care apreciez ca mi se cuvine?.Mutumesc anticipat pentru luminare.
Cel mai recent răspuns: sejc_2010 , utilizator 19:28, 5 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune verax4me verax4me Buna ziua, va rog a ma sfatui asupra aspectelor legate de iesire din indiviziune: Sunt 2 parcele extravilan / teren agricol cu suprafete de 3 ha si 5 ha. ... (vezi toată discuția)
Vânzare tern extravilan LucianNeatu LucianNeatu Sunt proprietar a doua titluri de proprietate împreuna cu moştenitorii persoanelor ce erau proprietari ca şi mine. Cum pot sa vând partea ce mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Actiune officemvp officemvp Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-mi delimitez proprietatea care se afla in coproprietate fortata cu statul. As dori sa-mi spuneti care ar fi ... (vezi toată discuția)