avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii pot deveni coproprietar pe apartament?

Am contribuit cu avansul de 15% din pretul unui apartament de 3 camere. Contractul de vanzare-cumparare a fost intocmit pe numele fetei mele care indeplinea conditiile de imprumut bancar prin ipoteca, care plateste actualmente rata pentru restul de 85%. Eu m-am mutat in apartamentul nou, am pus in vanzare apartamentul vechi si voi vira toti banii fetei ca sa plateasca din ipoteca asa incat eu voi plati cam 66% din pret apartament, restul de 33% va fi platit in rate de fata mea cu dobanda aferenta pe o perioada de 20 ani. Daca eu vreau sa obtin symbolic titlul de coproprietar, mai trebuie sa platesc alte sume de bani care sa fie adaugate la cele deja platite cu ocazia incheierii contractului de vanzare-cumparare in numele fetei mele? Mentionez ca toti banii virati fetei pana acum si care mai vor fi virati se fac prin banca din contul meu.
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 19:48, 2 Ianuarie 2016
Poate nu am fost inteles

Pai nu prea e ceva de inteles.. vreti sa fiti coproprietar, dar nu vreti sa cumparati cota din ap, dar dati bani- o mare parte din costul ap.
Nu exista "coproprietar simbolic", ori sunteti ( proprietar pe o cota), ori nu sunteti.
Apartamentul este al fetei. Ea a luat imprumutul si apartamentul este garantia bancii. Cand apartamentul va fi doar al fetei atunci poate face ce vrea cu el. Pana atunci aveti doar dovada ca ati platit o parte din suma.Apartamentul este deja gajat bancii. Nu stiu daca se mai permite un gaj de grad 2.
La multi ani! Am trecut prea repede peste raspunsul dvs, si imi cer scuze. Faptul ca nu sunt sume suplimentare este bine. Tinand cont de ce s-a scris si raspuns in cazul meu pana acum, cum credeti ca as putea deveni coproprietar prezentandu-ma la un notar? In prezent am facut mutatia la Politie prin schimbare de domiciliu in acest apartament. Cu banii incasati de pe apartamentul meu si virati in contul bancii creditoare ipotecii imobilului, fiica mai are de platit 5 ani de acum inainte. Un contract de comodat nu este un act de proprietate chiar si partiala.
Ziceți ce doriți de fapt ca sa va putem sfătui. Nu prea puteți face chair ce doriți din pricina creditorului, însă după ce plătește, va poate constitui un drept de uzufruct.
Sotia doreste ca in ultimii ani de viata sa stie ca are in proprietate un imobil asa cum a fost cel pe care l-am vandut in contul acestuia in care locuim. Toti suntem de accord, dar vrem cu cheltuieli si taxe minime comparative cu actul de vanzare cumparare. Aceasta ar fi dorinta cheie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament David1122 David1122 Buna seara As avea o intrebare. Va rog daca ma puteti indruma. Tatal decedeaza in octombrie, vine fiul si face succesiunea. Imprumuta 5000 euro prin notar ... (vezi toată discuția)