avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... scutirea de la plata a unor debite provenite din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

scutirea de la plata a unor debite provenite din indemnizatia de handicap

Buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: am certificat de handicap permanent usor fara indemnizatie. Anul trecut am primit din greseala timp de trei luni indemnizatia de 234 lei fapt pentru care am anuntat telefonic DGASPC, iar acestia au sistat plata, dupa care am primit somatie pentru restituirea sumei necuvenite. Acum sunt data in judecata de catre acestia pentru a-si recupera suma respectiva. Cum sa procedez daca in toate actele pe care le-am primit de la ei sunt cu prenumele meu gresit? adica adresa, CNP-ul corespund cu realitatea iar prenumele este gresit. In acest caz nu beneficiez de scutirea de la plata a unor debite provenite din indemnizatia de handicap? Deoarece aceasta plata a fost facuta din greseala functionarilor nu din cauza mea. Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elenadintroia , utilizator 11:08, 9 Martie 2015
In conditiile in care in fapt nu sunteti detinator decizie/certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat,respectiv indemnizatia a fost acordata din eroare,este de preferat sa solutionati amiabil prin restituire din proprie initiativa
Eroarea materiala invocata de dvs privitoare la prenume nu este de natura sa conduca la anularea actiunii formulate in instanta impotriva dvs
va multimesc pentru raspuns, problema este ca intre timp am primit o citatie de chemare in judecata. In acest caz pot sa invoc exceptia calitatii procesuale pasive? deoarece in cererea reclamantei DGASPC,nu corespunde numele meu, sau sa cer anularea actelor gresite si indreptare de eroare materiala? Mai mult de atat cererea a fost depusa la judecatorie locala, intrebarea este daca tribunalele sunt competente pentru solutionarea litigiilor fiscale si comerciale sau judecatoriile.?
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
elenadintroia, utilizator
IIn actiune este eronat precizat numele dvs sau si datele de identificare=CNP ?
Daca este precizt eronat numele,solicitati indreptarea erorii materiale la instanta care a emis citatia
numele este eronat in toate actele emise de catre DGASPC, la fel si citatia emisa de catre judecatorie care s-a redactat in urma cererii de judecata, restul cnp si adresa sunt corecte. De aceea daca pot sa invoc exceptia calitatii procesuale pasive,sau sa cer anularea actelor gresite si indreptare de eroare materiala.
Solicitati anularea actelor gresite si indreptare de eroare materiala.

Alte discuții în legătură

Caz ciudat Silvia  Aldea Silvia Aldea Am o speta destul de interesanta si nu prea stiu unde sa o incadrez. Este vorba de un proces civil cu obiect recalcularea pensiei de intretinere, solicitata de ... (vezi toată discuția)
Nume greºit în cererea de chemare în judecatã mike72_mail mike72_mail În cererea de chemare în judecată privind validarea popririi am menţionat numele greşit al terţului poprit,iar acesta a motivat cu excepţia calităţii ... (vezi toată discuția)
Sunt pârâtã într-un proces care nu este al meu! social social Astăzi am primit o citaţie de la judecătorie, prin care eram anunţată că sunt pârâtă într-un proces de revocare a contractului de vânzare-cumpărare ... (vezi toată discuția)