avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incasarea datoriilor de catre o firma suspendata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incasarea datoriilor de catre o firma suspendata

Daca o societate comerciala (SRL) suspendata are de incasat datorii de la terti din perioada de dinaintea suspendarii activitatii, cum procedeaza daca nu mai are cont bancar. Emiterea de chitante de incasare se poate interpreta ca o reluare a activitatii dpdv al Fiscului ?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:14, 18 Iunie 2009
nu
Neavand cont bancar, societatea cum poate incasa de la un tert o datorie mai mare de 5.000 lei ?
multumesc
singura modalitate de-a incasa o suma mai mare de 5000 de lei este prin deschiderea unui cont bancar ......si ar mai fi una numai ca nu stiu cat de legala este dpdv contabil sa anulati facturile si sa refacturati fractionar cu sume mai mici de 5000 pe mai multe zile .....desi cred ca varianta asta este mai complicata deoarece trebuie sa interveniti in contabilitatea firmei si nu stiu daca se poate tinad cont de vechimea facturi .....:)
Referitor la prima intrebare:se pot face incasari pentru facturile emise inainte de suspendare , iar privind problema 2 :nu se fac incasari mai mari de 5000 Ron cu chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Chitanta mai mare de 5000 ron? denissecom denissecom Se poate da chitanta mai mare de 5000 ron intr-o singura zi? Este soldul casieriei plafonat? Multumesc! (vezi toată discuția)
Incasari numerar de la pers.juridice peste 5000 ron freenicos freenicos Am urmatoarea situatie:..Sunt societate de asigurari si trebuie sa incasez 5000 ron numerar, de la o persoana juridica -agent de asigurare-, suma reprezentand ... (vezi toată discuția)