avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... Bani falsi?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

Bani falsi?

Buna.am si eu o intrebare, un casier de la noi de la magazin, a luat ieri o hartie de o 100 de lei.asa ni s-a parut la prima vedere, dar seara am sezizat ca pe ea scrie 1.000.000 de lei, e mai lunga cu 2 degete decat una normala,nu are filigran?poate fi vorba de o moneda contrafacuta? oare ce sa fac, sa ma duc sau nu la politie? daca e vorba de o moneda veche, risc ceva ca am alaramat degeba politia?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:14, 6 Martie 2015
Bancnotele si monedele emise de BNR si aflate in circulatie le gasiti aici
[ link extern ]
Sa ma iertati, dar din 01 iulie 2005 si pana azi au trecut aproape 10(!!!) ani, timp suficient ca sa fie orice roman informat despre denominare.
Hartia, ca nu-i bancnota, cu care v-a inselat o vedeti aici
[ link extern ]
Seamana cu bancnota de 100 de lei, dar diferenta o vede si un orb!
Mergeti la politie, este o obligatie cetateneasca sa sesizati savarsirea unei infractiuni.
P.S. Sa stiti ca nevazatorii sunt foarte greu de pacalit cu bancnote/monede false, simtul lor tactil este super dezvoltat.
In astfel de cazuri este indicat sa va adresati imediat sectiei de politie pentru cercetari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - oportunitatea depunerii, lipsa dovezi Player01 Player01 Buna ziua, azi am luat o amenda destul de mare pentru ca am avut trusa si extintorul cu termenul de valabilitate expirat. Desigur, problema este ca m-am cam ... (vezi toată discuția)