avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... Bani falsi?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

Bani falsi?

Buna.am si eu o intrebare, un casier de la noi de la magazin, a luat ieri o hartie de o 100 de lei.asa ni s-a parut la prima vedere, dar seara am sezizat ca pe ea scrie 1.000.000 de lei, e mai lunga cu 2 degete decat una normala,nu are filigran?poate fi vorba de o moneda contrafacuta? oare ce sa fac, sa ma duc sau nu la politie? daca e vorba de o moneda veche, risc ceva ca am alaramat degeba politia?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:14, 6 Martie 2015
Bancnotele si monedele emise de BNR si aflate in circulatie le gasiti aici
[ link extern ]
Sa ma iertati, dar din 01 iulie 2005 si pana azi au trecut aproape 10(!!!) ani, timp suficient ca sa fie orice roman informat despre denominare.
Hartia, ca nu-i bancnota, cu care v-a inselat o vedeti aici
[ link extern ]
Seamana cu bancnota de 100 de lei, dar diferenta o vede si un orb!
Mergeti la politie, este o obligatie cetateneasca sa sesizati savarsirea unei infractiuni.
P.S. Sa stiti ca nevazatorii sunt foarte greu de pacalit cu bancnote/monede false, simtul lor tactil este super dezvoltat.
In astfel de cazuri este indicat sa va adresati imediat sectiei de politie pentru cercetari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)