IoanPaul a scris:
Nu stiu, si aici doresc un sfat, cum sa "readuc procesul pe fagasul normal".
Imi pare rau sa va dezamagesc. Cum am mai spus, doar judecatorul are dreptul sa „readuca procesul pe fagasul normal”. Daca el nu vrea, nu aveti alta sansa in afara cailor legale de atac (apel, recurs, contestatie in anulare sau revizuirea, dupa caz, conform codului de procedura civila).
Presupunand ca nu a inteles ce poate admite si ce nu, incercati sa prezentati judecatorului actul care dovedeste ca imobilul nu v-a apartinut niciodata dvs si fostei sotii si ca urmare nu poate face obiectul acestui partaj. Trebuie sa stiti ca mostenirea pe care ati obtinut-o sau o veti obtine in urma decesului mamei dvs nu e bun comun cu fosta sotie, iar mostenirea „mamei mamei” dvs v-ar reveni numai dvs in urma decesului mamei.
Nu stiu ce s-a dovedit in urma introducerii in cauza a fratelui dvs, dar nu vad ce pretentii ar fi putut avea fosta sotie a dvs de la el. Cititi interogatoriul pe care, probabil, i-a fost cerut de fosta sotie ca si „probele” din dosar si vedeti ce puteti demonta.
Daca judecatorul se face ca nu vede si nu aude, nu aveti decat sa asteptati calea de atac (apelul). Deocamdata inspectia din CSM crede ca ascunzand gunoiul sub pres, nu mai miroase. Le-ati adresa degeaba o petitie, iar in fata unui judecator de rea credinta va prezentati tot degeaba. Puteti astepta linistit acasa sa primiti sentinta pe care sa o atacati ...cu speranta ca nu luptati cu un clan, ci cu judecatori independenti si impartiali.
Poate, analizand dosarul, constatati ca ati prezentat eronat cazul si fosta sotie are un temei bine definit pentru pretentiile sale. N-am de unde sa stiu adevarul! Poate judecatorul are dreptate ...