buna ziua
am o nepoata de 19,5 ani , in jud. galati care s-a angajat recent.cand a fost sa se inscrie la medicul de familie i s-a spus ca trebuie sa aduca adeverinta de la cass , cu toate ca ea a adus medicului adeverinta de la servici.la cass i s-a spus ca trebuie sa lucreze 5 ani ca sa fie asigurata.este posibil?
va multumesc
Asa cum a spus grace_r poate este nevoie sa mergeti la CASS cu adeverinta de la firma pt a o viza in sensul ca este in baza lor de date la CASS, ci nu pentru a beneficia de servicii medicale. Nu trebuie sa cereti o adeverinta de la CASS, ci sa vizeze cea de la Firma unde lucreaza nepoata.
am vorbit cu sora mea si mi-a spus ca fata s-a dus la medicul de familie care i-a comunicat ca este in evidenta ca neasigurat. cu adeverinta de la servici s-a dus la cass sa o vizeze - este angajata din luna martie 2009 - si cei de acolo nu i-au vizat adeverinta , i-au spus ca isi capata calitatea de asigurat abia dupa 5 ani.cum e posibil asa ceva?sa i se retina cota de sanatate dar sa nu aiba dreptul la ea?mai ales ca are probleme.nu si-a putut termina scoala din cauza acestor probleme medicale , iar acum urmeaza cursurile reduse ale liceului.
va multumesc
Atunci sunt sunt 2 posibilitati:
1. ori persoana cu care a vorbit la CASS nu a inteles excat ce i s-a solicitat, sau poate nu era cel mai "profesional" functionar
ori
2. firma la care lucreaza din martie nu i-a facut nepoatei contract de munca si deci nu apare in evidente.
Speram sa fie in primul caz :)
Sa mai incerce odata cu adeverinta la CASS, poate un alt functionar o va gasi in evidente. Sa spuna ca are contract de munca din martie, normal trebuie sa fie in sistem si sa i se vizeze adeverinta care atesta acest fapt!
Daca nu, atunci va trebui sa vada care e situatia cu contractul ei de munca la firma respectiva. In acest caz al 2-lea caz puteti rebvenii din nou la consultantii de aici pentru sfaturi.
Medicina muncii
Vioreld
buna ziua. pe 09.11 a expirat contractul cu medicul d emedicina muncii si conducerea a hotarat sa nu se mai continue cu firma respectiva. Am gasit alta firma, ... (vezi toată discuția)