avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract - clauza de razgandire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract - clauza de razgandire

Buna ziua!

intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire'' din motive intemeiate justificate

de ex : vanzatorul nu mai doreste sa vanda apartamentul pt ca la randul lui a incheiat un antecontract ( pt o constructie) care nu a fost finalizata si nu se poate muta ( constructorul a dat faliment) si nu are unde sa se mute si astfel nu mai doreste sa vanda apartamentul. in antecontractul pe care l-a semnat in calitate de vanzator scrie ca ,, daca se razgandeste poate fi dat in judecata pt obtinere o hot care sa tina loc de antecontract. astfel daca nu incheie contractul -nu are unde sa se mute- poate fi dat in judecata pt ca s-a razgandit ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:04, 11 Martie 2015
Da, poate fi dat in judecata, daca refuza sa incheie actul fara motive temeinice.
multumesc de raspuns
dar nu pot fi motive temeinice faptul ca la momentul incheierii antecontractului s-a bazat pe fapul ca se va muta ( ca ii va fi construita casa - ceea ce nu s-a intamplat) a semnat pe considerentul asta ....si semnand contractul de vanzare nu va avea unde sa se mute -(intr-un timo scurt sa caute variante pt a se muta) ?
Nu este temeinic motivul falimentului constructorului promitentului vanzator intrucat acesta are posibilitatea sa se mute cu chirie in alta locatie pana la finalizarea constructei.
Nu trebuia sa vanda pana nu avea certitudinea noii locuinte.
atunci poate fi inserat in antecontract un articol de genu: in cazul in care nu se finalizeaza casa ( constructorul nu pune la dispozitie casa- cu care s- a incheiat un antecontract) sa nu se incheie prezentul contract de vanzare
Sa intelegem ca antecontractul nu a fost incheiat?
Se pot include orice clauze se doresc dar numai cu acordul promitentului cumparator.
Ar fi de recomandat ca draftul antecontractului sa fie verificat de un avocat inainte de a fi semnat. Pot fi clauze si termeni juridici pe care sa nu le intelegeti.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare precontract vanzare-cumparare adirotsilvi adirotsilvi buna ziua, am incheiat un precontract de vanzare cumparare, am dat suma mare 10000euro, pt o casa; nu avem contor lumina inca; am prelungit o luna fara ... (vezi toată discuția)
( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa mirelamaria mirelamaria Buna ziua! am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ... (vezi toată discuția)