avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator

Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta nici o obligatie pentru cumparator in cazul in care se razgandeste, insa notarul a precizat verbal ca am putea fi executati daca nu respect promisiunea de vanzare si pierde avansul. Pot fi fortat ca si cumparator sa respect promisiunea de vanzare?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 22:08, 20 Octombrie 2014
Nu sunteti obligat sa respectati antecontractul daca nu vreti; dar, in cazul acesta, intr-adevar regula este ca pierdeti avansul dat!
~ Conținut șters la cerere ~
Legat de posibilitatea de a renunta in antecontract se specifica: Noi, părţile am luat cunoştinţă că dacă una dintre noi refuză să-şi execute obligaţia de a încheia contractul de vânzare la termenul stabilit, cealaltă parte este îndreptăţită să solicite instanţei de judecată pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract de vânzare, caz în care va suporta şi toate cheltuielile ocazionate de proces. Noi, partile prezentei, declaram ca am luat cunostinta de art 1544 cod civil cu privire la regimul juridic al arvunei confirmatorii astfel incat daca partea care a dat arvuna (promitentii -cumparatori) nu executa obligatia fara justificare cealalta parte poate declara rezolutiunea promisiunii de fata, retinand arvuna.
Nu exista nici o alta prevedere referitoare la renuntare. Cumparatorul poate fii obligat prin instanta sa incheie contractul, implicit sa plateasca diferenta si sa intre in posesia terenului? In cazul in care partile cad de acord sa nu mai incheie contractul merg din nou la notar?
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
apetra, utilizator
Oricare dintre părți se poate adresa instanței in plus aveti clauza de arunca stipulată in contract. Deci se poate opta pentru una din cele doua.
Daca va înțelegeti si nu mai doriți sa Cumpărați puteti sa va prezentati la notar pt a încheia o Tranzacție de desfiintare a promisiunii.
Tranzactia de desfiintare trebuie semnata pana la data la care este stipulat in antecontract cs trebuie semnat contractul de vanzare cumparare? Exista vreun termen dupa care antecontractul devine nul daca nu se incheie contractul si nici nu se semnează tranzactia de desfiintare? Vanzatorul pastreaza arvuna.

Alte discuții în legătură

Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)