avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - care pot fi urmarile in situatia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - care pot fi urmarile in situatia data?

O cunostinta de-a mea se afla in situatia urmatoare: a avut un accident rutier in afara orasului, intr-o curba nu foarte periculoasa, viteza era sigur de 90km/h, masina a intrat pe contrasens, nu a putut fi deloc controlata, credem ca din cauza ploii si a carosabilului umed, pe contrasens a lovit alta masina. Soferul celalalt nu a fost lovit grav, dar pasagerul din dreapta, in varsta, a murit din cauza sperieturii, nefiind lovit. Pasagerii din masina cealalta nu aveau centuri de siguranta, cunostinta mea da. Cunostinta mea a fost internata in spital cu rani destul de grave. Acasa, la iesirea din spital, a verificat actele primite de rude la la spital si permisul lipsea. Alte detalii nu stie cum sa afle, nici cine sunt ceilalti, nimic. S-a trezit de la accident tocmai seara la spital dupa operatie.

Ce poate face in continuare? Asteapta acasa sa primeasca vreo hartie sau poate afla detalii de undeva? Cat poate dura pana afla ceva si la ce sa se astepte in continuare? Care pot fi urmarile?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 17:45, 9 Martie 2015
As recomanda sa contacteze postul de politie care a intocmit procesul-verbal de la fata locului. Cel mai probabil si permisul dansei se afla la ei - suspendat.
In cazul unui accident cu deces si accidente de persoane grave se face dosar penal din oficiu, deci ar fi bine sa-si caute un avocat bun in care are incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce verdict vedeti in cazul urmatorului accident rutier? georgianaflorina georgianaflorina Ce verdict vedeti in cazul urmator (pentru soferul care a pierdut controlul volanului)? Carosabil alunecos, cu mazga. Viteza - 90km/h in afara localitatii - ... (vezi toată discuția)
Detalii, consecințe accident rutier germania. dann1el_wz dann1el_wz Buna ziua Acum ceva timp, aproximativ o luna-doua, din cauza unui pneu( anvelope) care a explodat, am intrat in derapaj( ne putând să controlez direcția ... (vezi toată discuția)
Accident de circulație SMarcel SMarcel Bună ziua Accident de circulație. În luna martie am avut un accident de circulație, lângă comuna Adâncata, județul Ialomița. Am intrat cu viteză ... (vezi toată discuția)