avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum aflu nr. Cartii funciare si nr. cadastral?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum aflu nr. Cartii funciare si nr. cadastral?

Buna ziua.
In urma cu peste 10 ani parintii mei au vandut imobilul in care locuiam unuia dintre bunici. Contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar nu ar fi fost inregistrat (notat) mai departe in cartea funciara, dar nu am nicio informatie sigura. Noi am continuat sa locuim in acel imobil. La administratia financiara imobilul apare si astazi pe numele parintilor mei, la fel si la Asociatia de Proprietari.

Vreau sa aflu daca acum in cartea funciara figureaza drept proprietari tot parintii mei sau bunicul caruia i s-a vandut. Nu cunosc insa numarul de carte funciara si nici numarul cadastral pentru a putea obtine un extras de carte funciara. Exista vreo modalitate de a afla aceste date fara a fi necesara plata acelei taxe de 100 de lei, despre care am aflat, pentru obtinerea nr. de CF?
Multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 20:12, 12 Martie 2015
Nicio informatie nu este gratuita! :)
Obtineti un extras de CF pentru informare (costa 20 de lei) apeland la ajutorul unui notar.
Aveti idee cat costa ajutorul notarului, pe langa cei 20 de lei cat costa emiterea extrasului de carte funciara?
puteti sa va deplasati singur la OCPI si sa solicitati Extrasul de informare, plati acolo taxa de 20lei.
Am facut deja asta, dar pentru a completa respectiva cerere trebuie sa stiu numarul cadastral si numarul cartii funciare, date pe care nu le am si pe care nu stiu de unde le-as putea afla. Am inteles ca tot de la OCPI, printr-o alta cerere, dar care ar costa 100 de lei. De aceea am solicitat ajutor. Nu e o suma mare, dar situatia noastra financiara actuala nu ne permite sa achitam o astfel de taxa (100 lei).
incercati sa vedeti pe o chitanta de la taxe si impozite( daca a fost platit impozitul) de obicei sunt trecute si acolo datele de identificare ale imobilului si al terenului aferent.
Am citit iarasi ceea ce a-ti scris la inceput, daca aveti documentele vechi ale parintilor trebuie sa aveti si numarul inscris in caretea funciara.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
IONICA VADUVA, utilizator

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari annutza0 annutza0 Buna seara! Asociatia de proprietari doreste inscrierea privilegiului imobiliar in cartea funciara a restantierilor. Din pacate nu se cunoaste numarul de ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar si registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, In conditiile in care trebuie sa depun o cerere pentru inscrierea unui privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari si nu detin nr. ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau intretinere. jackuzzyyy jackuzzyyy Buna ziua!Am o mama bolnava in grija tatalui si o sora casatorita care nu locuieste cu ei.As dori sa cunosc daca se poate face un contract de intretinere sau ... (vezi toată discuția)