avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire plata cheltuieli judiciare catre stat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire plata cheltuieli judiciare catre stat

In temeiul art. 275 alin .2 lit . b c.pr.pen., se stabilesc cheltuieli juridiciare catre stat , in suma de 80 de lei , in sarcina lu . . . Cui sau unde trebuie sa platesc ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:27, 10 Martie 2015
Cheltuielile judiciare catre stat se achita la Administratia Financiara de domiciliu.
Recipisa de plata integrala a acestora se depune in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii sau a ordonantei procurorului la instanta de executare sau la unitatea de parchet, dupa caz.

Art. 578 n.c.proc.pen.
Cheltuielile judiciare avansate de stat
(1) Dispoziţia din hotărârea penală sau din ordonanţa procurorului privind obligarea la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat se pune în executare prin trimiterea unui extras de pe acea parte din dispozitiv care priveşte aplicarea cheltuielilor judiciare organului care, potrivit legii, execută amenda penală.

(2) În situaţia în care persoana obligată la plata cheltuielilor judiciare către stat nu depune recipisa de plată integrală a acestora la instanţa de executare sau la unitatea de parchet, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii sau a ordonanţei procurorului, executarea cheltuielilor judiciare se face de organul arătat la alin. (1).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am plătit amenda penală, mai de plată cheltuielile de judecată. când pot susține examenul pentru pentru permis? sosoZup sosoZup Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul de a sustine examenul auto dupa 6 luni de la plata amenzii penale sau de la plata amenzii si a cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se achita? marius8989 marius8989 Buna ziua, Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli juridice Alin25 Alin25 buna ziua,am primit in urma cu doua luni o ordonanta prin care mi se comunica ca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala avand ca obiect comiterea ... (vezi toată discuția)