avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Proba electronica obtinuta ilegal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Proba electronica obtinuta ilegal

1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la "My Computer" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara acceptul meu sau ordin judecatoresc este aceast lucru legal?
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2015
emilot66, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:47, 13 Aprilie 2016
Cred ca nu m-am facut inteles. Acele Printuri nu au fost facute de pe internet ci s-a intrat in PC deoarece nu puteai vedea acele fisiere din PC cu denumirea exacta a dosarelor ,marime la fiecare dosar in parte si ce contine el. Deci efectiv au intrat din fisier in fisier pana au facut acele printuri. Si in plus de ce in aceasta ROMANIE tembela trebuie sa dovedeasca EA ca nu a fost in fata PC si nu invers , ca ei sa dovedeasca (cu probe de necontestat) ca ea a fost in fata calculatorului. Sau pina la proba contrarie , in ROMANIA esti vinovat din start.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
emilot66, utilizator
Doamna, cate print screen-uri vreti sa va fac acuma la My Computer-ul D-voastra? Pe bune, print screen? asa de josnici au ajuns. Va fac in editare foto cate vreti. Si totusi nu inteleg cum au dovedit ei ca acela este calculatorul d-voastra?
Doar SRI poate intra in mod legal sa procedeze asa fara mandat dar nu arata ceea ce ar fi facut.

Orice alte structuri, cum ar fi politia sau parchetul, au nevoie de mandat de la judecator.

Incercati sa lamuriti problema in sensul de a vedea daca a existat mandat deoarece in cazul dvs. este neautorizata o accesare fara mandat de la judecator.
Cred ca explicatia este destul de simpla. Accesul la programul de sharing pe care l-a folosit fiica dvs este conditionat de punerea in comun a unei cantitati de informatii (1 Gb, 2 Gb etc, dupa cum cere fiecare retea in parte). Im necunostinta de cauza, multi utilizatori pun la comun (dau "share") la mai toate fisierele din calculator, inclusiv tot ce inseamna My Computer, C/Windows, Program Files etc. In acest caz, a fost extrem de simplu pentru orice utilizator al retelei sa faca acele print screen-uri, deoarece chiar dvs (in fine, fiica) i-ati dat acces la aceste fisiere. Va dati seama ca in acest caz fiica n-a share-uit doar 12 melodii, ci chiar si Windows-ul si multe alte programe (probabil) piratate, poze, filme si chiar documente personale.
In acel program ea a bifat decat Dosarul de Muzica. Iar acest program avea si previzualizare (Prewiev) pt. muzica si video ,pe care le ascultai sau puteai sa le si descarci. Acele melodii ii placeau si de acea le tinea , in rest decat asculta muzica prin acel Prewiev. Chiar si asa , dupa parerea mea ,ei nu pot pune acele printuri la dosar fara mandat pt. ca sunt luate ilegal. Si proba lor nu este decat acel IP luat din baza de date a RDS-ului de acum doi ani. Iar pt. cineva din domeniu pun urmatoarea intrebare : Daca acum 2 ani cand a fost facuta reclamatia fata era minora ce i-se poate intampla ?

Alte discuții în legătură

Ip meu folosit de altcineva  A ionel A ionel va rog sa-mi raspudeti si mie la urmatoarea problema: Am fost chemat la scoala unde invata copii mei intrucat sa constatat ca de pe calculatorul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Frauda pe internet 2008 shakur shakur Buna ziua, astazi, 8 iulie 2008, am primit o vizita neasteptata la firma din partea S.I.F.D.G.P.M.B.. Se pare ca in luna decembrie, am folosit renumitul ... (vezi toată discuția)
Cum am ajuns urmarit penal si complice la infractiuni prev. de legea 8/1996, fara sa fiu vinovat PC15 PC15 Totul a inceput cu primirea unei instiintari pentru ridicarea corespondentei de la Parchetul de pe langa Judecatorie, in legatura actele aferente dosarului ... (vezi toată discuția)