avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perimare cerere pentru un proces suspendat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Perimare cerere pentru un proces suspendat?

Buna ziua,

Astazi mi s-a respins cererea ca fiind perimata pentru urmatorul fapt:

Avem urmatoarea situatie: Un Reclamant, Un Parat si Un Intervenient.

Intervenientului i se respinge cererea de interventie principala ca fiind inadmisibla pe fond in 22.01.2014 - cu drept de Apel.
In 26.02.104, instanta de fond Suspenda judecata principala pana la solutionarea apelului intervenientului.

In 26.05.2014 are loc procesul de Apel al interveninetului, unde i se respinge
apelul ca nefondat.

Redactarea hotararii de Apel a intervenientului s-a realizat abia pe 05.12.2014 - timp in care Dosarul intregului proces a stat la Tribunal.

In data de 10.02.2015, intregul dosar revine la Judecatorie, unde instanta pune in discutie Exceptia Perimarii cererii principale intre reclamat si parat.

In urma discutiei de astazi, mi s-a respins cererea principala fiind obligat la cheltuieli de judecata catre parat pe motiv ca Cererea s-a perimat intrucat eu nu am depus nici un alt act in termen de 6 luni de la 26.05.2014

Am drept de recurs in 5 zile de astazi.

1. Care este termenul de la care curge perimarea in cererea principala din acest proces?

Consider ca mi s-au incalcat Art. 416 lit 3, Art 413 Lit 2 si Art 418 Lit 1 din Noul Cod De Procedura Civila.

Ce am sustinunt eu ca si reclamant este ca termenul de perimare a inceput sa curga de la 05.12.2014 si nu de la 26.05.2014.

2. Perimarea intr-un proces suspendat incepe sa curga de la DATA PRONUNTARII sau de la DATA COMUNICARII in procesul secundar?

Sunt f dezamagit de justitia din Romania, va rog mult sa ma ajutati cu o clarificare a situatiei, ce parere aveti?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 02:18, 23 Ianuarie 2016
Buna ziua,

Iata ca tot eu raspund la aceasta dilema intrucat astazi s-a pronuntat instanta de recurs, casand hotararea recurata si trimitand cauza spre rejudecare la instanta competenta.

Incalcarea de drept a fost prin articolele 416 alin 2 si alin 3 din NCPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata sub vechiul cod de procedura civila rrocambole rrocambole Un proces comercial a fost suspendat conform art.155/1 CVPC in 25.10.2013, pana la indeplinirea de catre reclamant a obligatiilor stabilite de instanta ( ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)
Perimare wap54 wap54 Am un dosar in recurs la un tribunal. Subiectul este anulare act, la judecatorie mi s-a dat o hotarare nefavorabila mie, pentent in anularea asa zisului act si ... (vezi toată discuția)