am accidentat un pieton (copil 6 ani) care traversa strada neregulamentar, caruia i s-a rupt piciorul. Nu am reusit sa evit accidentul, nu am avut timp nici sa franez, fiindca copilul a "fugit" in masina. Mai exact l-am lovit cu partea dreapta a masinii. Nu circulam cu viteza mare, nu s-au gasit nici urme de frana, testul de acoolemie a iesit negativ.
Mi s-a luat carnetul, dar am primit dovada, pe care trebuie sa-l prelungesc timp de trei luni, cica dupa trei luni mi se va da permisul inapoi (zicea politistul). Insa am citit ca in cazul in care soferul nu incalca nici o regula de circulatie, permisul nu ar trebui retinut.
Politistul mi-a spus ca din partea lor cazul e inchis "copilul nesupravegheat de parinti traversa neregulamentar strada", deci nu vor face cercetari numai in cazul in care li se va cere... dar au deschis dosar penal...
Am de ce sa ma ingrijorez, sa-mi caut un avocat sau sa astept sa treaca trei luni sa primesc carnetul inapoi????????
surprinzator... va nelinisteste situatia permisului nu deschiderea dosarului penal?
eu as spune sa va ocupati de acel dosar pt vatamare, care se poate trage cu condamnare si plata daune... acesta ar fi motivul pentru care va si sugerez sa apelati la un avocat din localitatea dvs