avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager, executare silita

Buna ziua

Am un apartament cumparat de la bunicii mei in care este trecut uzufructul viager,
in trecut am facut un credit la o banca pt o societate comerciala(eu fiind unul din actionarii societatii) ,creditul nefiind garantat cu apartamentul, intre timp societatea a dat faliment si banca a declarat creditul scadent noi fiind in imposibilitate de plata. Acum am primit o scrisoare de la un executor ca daca nu platim in 15 zile pune in vanzare casa bunicii. Au dreptul sa o vanda daca bunica are uzufruct viager?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:00, 18 Martie 2015
Nu are legatura cu uzufructul, doar cu nuda proprietate. O pot vinde cu uzufruct...
Va fi o problema sa gaseasca cumparator, pentru ca acesta va avea dreptul sa locuiasca doar dupa moartea bunicii, si daca nu este prea batrana poate insemna destul de mult. Este un caz celebru in Franta in care nici cumparatorul si nici fiul acestuia nu au supravietuit batranei care avea dreptul de a locui. Nu stiu cat e imprumutul dar aveti posibilitatea sa il vindeti de comun acord cu bunica (care renunta la uzufruct) si sa luati mai multi bani asa. Poate ajunge de plata imprumut si pentru luat altceva. Daca nu, banca il va vinde, dar puteti ramane in casa daca bunica este de acord pana la moartea acesteia. Discutati cu un avocat si poate se poate anula contractul de vanzare. Cauze: dvs i-ati tulburat folosinta proprietatii sau mai sunt si alte motive. Cautati in internet.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
GermanAlex, utilizator
Ce fel de societate comerciala? Raspunderea se extinde si asupra patrimoniului asociatilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct pasniciuc andrei pasniciuc andrei MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC (vezi toată discuția)
Uzufruct? georgianaion16 georgianaion16 Buna seara! Vreau sa imi cumpar un apartament si pe un site specializat am gasit o oferta : un apartament cu 2 camere la un pret avantajos, am sunat si am ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)