avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort, partaj, sulta achitata degeaba
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort, partaj, sulta achitata degeaba

buna ziua,parintii mei au divortat de 10 ani.pentru a-l desplati pe tatal meu s-a facut credit ipotecar pe apartamentul lor.el si-a cumparat o casa cu acei bani,iar mama a ramas sa plateasca ratele la banca,apropiindu-se aproape de achitarea integrala a ipotecii.mentionez faptul ca nu s-a facut partajul,apartamentul ipotecat ramanand cu doi proprietari:mama si tata.desi tatal meu si-a primit partea,doar ca nu s -au facut formalitatile.zilele trecute el a venit sa-si ceara partea din apartament si ne-a scos afara.va rog mult,ce e de facut in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: annca86 , utilizator 15:35, 16 Martie 2015
Cand a primit banii nu s-a facut niciun document care sa specifice ce reprezinta?
Nu are dreptul sa va scoata din casa atata timp cat apartamentul este in coproprietate.
nu s-a facut nici un document,au facut o decalaratie de mana intre ei doi si un martor(dar nu la notar)cum ca el nu mai are nici o pretentie din partea mamei datorita faptului ca ea plateste ipoteca.ok,inteleg ca nu are dreptul sa ne scoata afara din casa,dar are dreptul sa vina sa locuasca aici?are dreptul sa lase partea lui de apartament unei alte persoane decat noi copiii?
Atata timp cat nu s-a facut partajul si nu s-a facut un document in forma autentica la notar pentru plata sultei poate face ce doreste cu partea lui.
asadar mama a platit in zadar ipoteca apartamentului,i-a cumparat casa gratis cum s-ar zice..el are tot dreptul si asupra casei lui si asupra apartamentului.....
conteaza tare mult ce ati scris in acel act chiar si de mana.. martorul mai traieste ?

Alte discuții în legătură

Despagubire prin credit ipotecar briliant_desguise briliant_desguise Buna ziua, Postez acest mesaj aici, din pacate nu am gasit o sectiune dedicata strict unui astfel de subiect... Sper sa ma ajutati cu un raspuns, chiar daca ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)