buna ziua,parintii mei au divortat de 10 ani.pentru a-l desplati pe tatal meu s-a facut credit ipotecar pe apartamentul lor.el si-a cumparat o casa cu acei bani,iar mama a ramas sa plateasca ratele la banca,apropiindu-se aproape de achitarea integrala a ipotecii.mentionez faptul ca nu s-a facut partajul,apartamentul ipotecat ramanand cu doi proprietari:mama si tata.desi tatal meu si-a primit partea,doar ca nu s -au facut formalitatile.zilele trecute el a venit sa-si ceara partea din apartament si ne-a scos afara.va rog mult,ce e de facut in cazul acesta?
In acest caz eu zic ca aveti mari sanse sa demonstrati ca tocmai il despagubiti constant (lunar cu valoarea ratelor) pentru jumatatea lui de apartament, daca aveti si un act in care se stipuleaza acest lucru (faptul ca cei 13800 euro sunt in contul sultei pt jumatate di apartament) cred ca va fi usor sa descalciti problema.
Mergeti cu actul la un avocat, depinde exact cum s-au intamplat lucrurile si daca hartia incheiata confirma cele achitate.
Cred ca sunt sanse mari de dovedit, ar trebui omul notificat si negociat sa mergeti cu el la notar sa faceti actele legal. Nu cred ca poate dovedi vreo plata. Totusi, nu inteleg ce credit se plateste pe ce nume si de ce, trebuie coroborate amanuntele acestea si notificat in consecinta.
s-a facut ipotecarea apartamentului,s-au scos bani din banca pentru a-l desplati pe tatal meu,creditul este pe numele lui deoarece a avut salarul mai mare,ratele le plateste mama mea.dar tatal meu nu mai vrea sa recunoasca acum ca a fost desplatit si sustine ca inca ii revine jumatate din apartament.legal ii revine,pt ca nu s-a facut partajul(doar intre ei doi,omeneste,prin ipotecarea apartamentlui,el cumparandu-si o casa cu banii imprumutati de la banca).noi vrem sa stim daca se poate dovedi in instanta(ca alta varianta se pare ca nu mai avem cu el)cum ca lui i-au revenit niste bani,el a fost desplatit.repet,mama mea nu a trecut pe ea si cealalta jumatate din apartament,ea nu se pricepe si nu se descura cu astfel de treburi.dar ea plateste ratele,banii imprumutati de la banca,a mai ramas o suma neinsemnata si tot ea este cea care nu se va alege cu nimic...