avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot acuza de calomnie sau santaj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot acuza de calomnie sau santaj?

Buna ziua,
eu am probleme cu cumnatul meu. Dupa moartea socrului meu, fiul acestuia a ramas in garsoniera fara a avea niciun drept. Deoarece pana la urma a fost nevoit sa plece din garsoniera si avand si o neintelegere cu sotia mea, respecttiv sora dansului, acesta (cumnatul meu) a depus o plangere penala impotriva mea in care sunt acuzat de santaj impotriva tatalui sau. In aceasta plangere el declara ca l-am fortat pe socrul meu sa semneze o declaratie la notariat prin care acesta nu putea primi pe nimeni in garsoniera, care era si este proprietatea mea. Cumnatul recunoaste in plangere ca indirect declaratia facea referire la el. De asemenea recunoaste ca a stat in garsoniera.
Eu ca proprietar nu am fost de acord, dar nu am putut face nimic tinand cont ca era fiul lui.
Acum, dupa ce a trebuit sa plece din garsoniera al carui proprietar sunt si pe care cumnatul o ocupase fara niciun drept, m-a sunat la servici si ma amenintat ca daca nu ne intalnim sa-i dau niste bani, el il va anunta pe directorul meu ca am dosar penal. De fapt se refera la plangerea penala din 04.06.2009 pentru care nu am fost inca contactat de politie.
El a amenintat-o cu o plangere penala si pe sotia mea, si ca va anunta la Ministerul Educatiei si la ea la scoala despre aceasta plangere.
Doresc sa stiu daca il pot acuza de ceva: calomnie, santaj sau altceva.
Nu stiu ce sa ma fac cu el si cum as putea stopa toate aceste sicane. El nu prea are alte surse de venit si nici nu munceste.
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 13:15, 19 Iunie 2009
In calitate de proprietar ai garsonierei aveti dreptul sa il inchiriati oricui. Daca socrul dvs a semnat un act (clauza) ca se obliga de a nu primi pe nimeni acest act este perfect legala. Daca numele cumnatului nu a fost mentionat in act nu va avea nici o dovada ca acel act a fost intocmit impotriva sa. In legatura cu dosarul penal, stati linistit ca daca sa depus o plangere nu aveti inca dosar penal deoarece se intocmesc numai acte premergatoare. In legatura cu actiunea dvs, dupa parerea mea puteti sa introduceti o plangere pentru santaj, sau denuntare calomnioasa.
Daca afirmatiile din plingerea penala pe care a formulat-o nu sunt adevarate, atunci puteti si dvs. sa faceti o plingere pentru denuntare calomnioasa. In orice caz, daca locuinta in care a stat este proprietatea dvs. nu aveati nici o obligatie sa-i permiteti sa locuiasca acolo, nici el nu putea invoca vreun drept. Putei sa faceti plingerea si pentru amenintare , depinde cum puteti sa dovediti cele afirmate. Daca face afirmatiile cu care v-a amenintat fata pe persoanele din conducere de la serviciu, caz in care puteti motiva ca va aduce atingere prestigiului sau situatieie profesionale poate fi acuzat si de calomnie. Poate daca ii spuneti toate lucrurile astea si ii aduceti la cunostinta ca mesajele telefonice sau prin alte mijloace de comunicare pot fi inresistrate si folosite ca probe, poate ca va renunta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santajul ContSters253672 ContSters253672 Buna seara, am cateva curiozitati pentru ca intalnesc versiuni diferite in ceea ce priveste infractiunea de santaj. 1. Raspunderea penala in cazul ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios calin_pop2000 calin_pop2000 buna ziua o persoana mi-a facut plangere penala la politie pentru amenintare , santaj, ultraj contra bunelor moravuri ,iar, aceasta ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)