avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament pe legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament pe legea 112

Vreau sa cumpar un apartament cumparat pe legea 112 si care nu a fost revendicat de nimeni.
Care ar fi riscul ulterior, in conjunctura actuala cu o revendicare neasteptata pe Codul Civil? Legea 10/2001 din cate stiu, nu mai este aplicabila!
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2015
maria2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria2015 , utilizator 12:45, 23 Martie 2015
Din cele spuse de Dvs, puteti sa-l cumpărați linistita.
Multumesc pentru raspuns.
Cu toate acestea sa inteleg ca revendicarea pe Codul Civil ramane imprescriptibila!!
Deci ramane totusi un risc!?
da. va puteti apara prin prevederi contractuale inserate in contractul de vanzare-cumparare, ca sa nu aveti probleme
Am fost la un notar, care mi-a spus ca practic s-ar tulbura circuitul civil al proprietatilor cumparate pe Legea 112, daca ar fi admise actiunile in revendicare.
Teoretic, ramane riscul actiunii conform Codului Civil, al actiunii in revendicare, cu anularea atat a contractului meu de vanzare / cumparare, cat si al dobanditorului pe Legea 112.
Singura mea sansa este o actiune ulterioara de recuperare a valorii apartamentului de la vanzator, proprietarul pe Legea 112 avand sansa de a recupera de la stat.

sincer, sunt putine sanse sa mai revendice cineva acel imobil, daca nu a facut-o pana acum . dar, am si eu o nelamurire : de ce nu cumparati un imobil fara probleme?? nu vedeti cum se schimba legislatia asta de la zi la zi?
oricat de avantajos ar fi pretul , eu as prefera sa dorm linistita =D>

Alte discuții în legătură

Casa cu legea 112 teoma teoma Buna ziua veau sa cumpar o casa care a fost luata de fostul chirias prin legea 112. au trecut cei 10 ani de cand a cumparat-o, deci ar avea voie. are ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate dadida dadida Buna ziua As dori sa cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei locuinte cumparata de catre actualul proprietar prin legea 112/1195 . Casa a fost ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)