avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Interpretare art.113 di Codul de procedura fiscala ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Interpretare art.113 di Codul de procedura fiscala -Eliberarea certificat fiscal

Daca am inregistrat pe rolul de la Serviciul Impozite si taxe locale 3 apartamente si o masina si vreau sa vand un apartament in luna martie 2015: sunt obligata sa platesc la data de 12.03.2015 jumatatea din datoria pe anul 2015 pentru a mi se emite certificatul fiscal cu datorii pe zero, desi termenul de plata este 31.03.2015?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:50, 15 Martie 2015
Da pentru ca potrivit alin 2
(2) Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.

iar daca nu veti achita obligatiile fiscale ce le datorati pana la data de 31.03 ele vor fi evidentiate in certificat si potrivit alin 4 certicatul trebiue sa ateste achitarea tuturor obligatiilor fiscale altfel actul de vanzare va fi nul de drept conform alin 5:

(4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.
(5) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri sonia2222 sonia2222 Buna ziua, cum pot instraina persoanele fizice un bun daca exista datorii la Financiar? Multumesc (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie nutzzu nutzzu Buna ziua.Am vandut un auto,am cvc ,dar am si cateva datoirii catre bugetul local,altele decat impozitul pe masina respectiva,care este la zi. As putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala pentru instrainare teren Mateo2014 Mateo2014 Daca o persoana are datorii la primărie impozit auto, clădiri, teren, şi doreşte obţinerea unui certificat de atestare fiscala pentru a vinde un teren ... (vezi toată discuția)