avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda CNADNR pentru circulatie fara rovigneta
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda CNADNR pentru circulatie fara rovigneta

Buna ziua,as dori o sugestie sau calea legala de urmat pentru a recupera un cuantum de 447,00 ron reprezentand: onorariu executor judecatoresc, 28 euro titlu executoriu cestrim proces verbal semnat electronic si cheltuieli de judecata, bani pe care i-am platit in contul unui birou executor judecatoresc sub rezerva ca erau foarte la curent , cu sentinta data de ICCJ, spre deosebire de mine care am aflat dupa ce am platit despre :Ei bine, au fost mai multe procese impotriva acestor amenzi - unele castigate si altele nu - cert este ca RIL-ul promovat ieri de ICCJ decide clar - aceea nu este o semnatura valida, si orice contraventie pe hartie trebuie sa aiba semnătura olografa a agentului constatator!

Asta ne arata cum un inca sistem electronic destept, facut pe bani buni a fost facut cu picioarele, ignorand niste aspecte juridice simple. Si ca toate amenzile date in ultimii ani pt lipsa rovinietei si care pot fi anulate pe banda rulanta. Q.E.D.

Comunicat complet - Decizia nr.6 în dosarul nr. 14/2014

...

Admite recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.17 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările, raportate la dispoziţiile art.4 pct.1-4 şi art.7 din Legea nr.455/2001 privind semnătura electronică, republicată, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevăzute de art.8 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, încheiate potrivit art.9 alin.(1) lit.a), alin.(2) şi alin.(3) din acest act normativ, transmise persoanelor sancţionate contravenţional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator.

Obligatorie, potrivit art.517 alin.(4) din Codul de procedură civilă.

Pronuntata in sedinta publica,astazi, 16 februarie 2015.

Buna ziua, INTREBARE :cum as putea sa-mi recuperez banii pe care tocmai vi-am trimis in cont ca despagubire+onorariu ...? Am intrebat la 'bej'intr-un email dar nu am primit raspuns.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 14:35, 14 Martie 2015
Deunazi am citit un articol interesant, sper sa vas foloseasca

[ link extern ]

Aici intuiesc o ,,oportunitate" din care se pot face bani frumosi: actiuni in instanta impotriva birourilor de executori.
Deocamdata executorii sunt pe cai mari, pana nu se publica decizia in m.of. ea nu produce efecte, deci n-are rost sa faceti vorbire despre ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia nr 6 din dosar nr.14/2014 zenitnove zenitnove Stie cineva in ce nr. din Monitorul Oficial s+a publicat....daca s+a publicat Deciyia nr 6 din dosar nr.14/2014pronuntata in sedinta din 16 februarie a ... (vezi toată discuția)
Cum iti recuperezi banii din amenzile ilegale pentru rovinieta? Andra2014 Andra2014 Buna ziua , aveti idee cand o sa intre in vigoare cele de mai jos sa putem actiona in instanta deoarece eu am f multe procese cu CNADNR-UL iar instanta le da ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda platita a unui pvcc - lipsa rovinieta vasea_13 vasea_13 In august 2013 am primit o amenda de la CNADNR pentru lipsa rovinieta. Am contestat-o in instanta pe urmatoarele motive: - Lipsa semnăturii agentului ... (vezi toată discuția)