Am un copil de 4 ani, al carui tata este de nationalitate franceza. Suntem despartiti si a neglijat plata pensiei alimentare, pe care o platea pe cale amiabila. Vreau sa rezolv problema obtinerii unei decizii in ceea ce priveste pensia alimentara, la Paris, unde este si tatal Precizez ca eu locuiesc in Romania..Ce trebuie sa fac?
Imi va pune bete-n roate daca eu aici in Romanaia nu am o locuinta proprietate personala(stau cu chirie) iar momentan sunt in cautarea unui job? Ma gandesc la faptul ca poate sa-mi ia copilul?
Cu multumiri
E clar ca numai in instanta pot obtine acest drept.Locul de munca il cunosc.Problema este ca eu imi doresc ca prin intermediul acestei comisii rogatorii sa-mi pot obtine toate drepturile pentru copil si de depunere a plangeriil de dare in judecata.Precizez ca pentru toate aceste drepturi voi face in mod special un drum la Paris si acolo voi depune si toate actele.Problema care ma intereseaza este faptul;
1 daca in Franta dureaza. mai putin acest proces decat la noi?
2. si la ce piedici ma pot astepta de la tatal copilui
3. e posibil sa poata amana acest proces?
Cu multumiri
daca copilul domiciliaza in Romania de mai mult de 6 luni competenta este instanta romana conform Regulamentului Burxelles 2, asa ca nu puteti sa va judecati in Franta.
Desi nu cunosc in amanunt legislatia si jurispeudenta franceza, din procesele cu care m-am confuntat sfatul meu este sa va judecati in Romania .
1.deschideti proces in Romania si prin comisie rogatorie o sa va vina toate informatiile despre venit,
2.n-aveti de ce sa va ingrijorati, puteti locui linistita cu chirie, nu este nici o diferenta fata de situatia in care ati avea locuinta proprietate personala.
3.procesele pentru pensie de intretinere se judeca ceva mai repede decat cele obisnuite, in mod normal nu ar avea ce piedici sa va puna fostul sot.