avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asociat si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asociat si indemnizatie crestere copil

Buna seara! Va rog, daca puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Daca sunt in concediu crestere copil si devin asociat intr-o societate comerciala, mai primesc indemnizatia? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 15 Martie 2015
Daca deveniti doar asociat intr-o societate, nu pierdeti indemnizatia. O pierdeti doar atunci cand obtineti venituri impozabile.
Plat indemnizatiei pentru CCC nu se mai suspenda daca se realizeaza venituri supuse impozitului pe venit pe durata CCC in cuantum de maxim 3000 lei pe an calendaristic ( maxim 6 ISR - art.16 alin.3 lit.c din OUG 111/2010).
Daca sunteti doar asociat nu vi se suspenda plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) deoarece dividendele nu sunt asimilate veniturilor din salarii, indiferent de cuantumul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lucra daca iau indemnizatie crestere copil? Aura24 Aura24 Buna seara . Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: sotul meu a intrat in concediu de crestere copil 2 ani, deoarece eu nu aveam dreptul. El lucreaza la ... (vezi toată discuția)
Deschidere microintreprindere in maternitate? andreealavinia2008 andreealavinia2008 Buna ziua, as vrea sa deschid un salon de cosmetica impreuna cu un asociat pe timpul maternitatii;pfa,srl sau microintreprindere...dar nu as vrea sa pierd ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil la pfa antel antel Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca PFA-ul meu sa ramana activ atata timp cat sunt in concediul de crestere a copilului. Eu lucrez in ... (vezi toată discuția)