avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radare Fixe-Desfiintare-recuperare amenzi platite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radare Fixe-Desfiintare-recuperare amenzi platite

Buna ziua !
Am pastrate actele mai multor amenzi platite pentru viteza, trimise de diferite radare fixe din tara, care acum sunt desfiintate de ANRMAP, considerandu-le frauduloase, procedura legala de functionare a acestora fiind incalcata.
Cum pot sa-mi recuperez banii dati pentru aceste radare fixe ? Unde gasesc sentinta judecatoreasca din care rezulta nelegalitatea amplasarii acestor radare fixe?Cum sa fac ?
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: pop dorin , utilizator 13:49, 12 Octombrie 2009
nu este o idee rea, la urma urmei ati fost obligat la plata unor sume cu titlu de amenzi ptr niste contraventii constatate cu ajutorul unor mijloace tehnice instalate si folosite intr-un mod fraudulos insa nu stiu cum ar aprecia o instanta de judecata acest aspect si ce sanse de reusita ar fi in vederea recuperarii acelor sume.

daca nu ma insel sumele acelea au fost platite la Administratia Finantelor Publice din raza in care domiciliati, pe chitanta eliberata aparand parafa acestei institutii ci nu a alteia,in concluzie tot AFP ar trebui sa restituie sumele, de aceea opinez ca in situatia in care alegeti calea instantei de judecata aceasta institutie trebuie chemata in judecata printr-o cerere adresata instantei civile intemeiata pe art.1092 raportat la art.993 Cod civil invocandu-se plata nedatorata.

fiind vorba de recuperarea unor sume cererea va fi timbrata la valoare, adica taxa judiciara de timbru va fi stabilita in functie de suma de bani pe care solicitati sa vi se restituie....Merita incercat,mult succes !!!

mai jos va pun la dispozitie un link unde va puteti calcula taxa judiciara de timbru
[ link extern ]
mult succes in demersul dvs!!!! sunt convins ca daca veti avea castig de cauza vor fi extrem de multi cei care va vor urma exemplul !!!! stima
mjion a scris:

.....care acum sunt desfiintate de ANRMAP, considerandu-le frauduloase, procedura legala de functionare a acestora fiind incalcata.

De curiozitate, de unde "ati scos" chestiile de mai sus?
Camerele radar in discutie nu sunt"frauduloase"..."procedura legala de functionare" nu a fost incalcata, din moment ce au existat aprobarile necesare punerii in functiune. "Frauduloasa" a fost doar modalitatea de achizitie din bani publici, fara licitatie, motiv pentru care Militia s-a autosesizat, draga de ea, si s-a suspendat utilizarea lor incepand de la o data anume (23 aprilie parca). Amenzile dinainte de aceasta data sunt foarte ...legale, sa zic asa :D, la orice data anterioara suspendarii ele functionand in deplina legalitate.
Uite aici:
"ANRMAP va solicita instantelor de judecata anularea acelor contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu respecta procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica prevazute de OUG 34/2006'', a declarat presedintele ANRMAP, Cristina Traila."
mjion a scris:

....... Unde gasesc sentinta judecatoreasca din care rezulta nelegalitatea amplasarii acestor radare fixe?Cum sa fac ?
va multumesc !

Nicaieri...nu exista asa ceva ;).
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
madriann, utilizator
este adevarat, intrucat neavand cunostinta de existenta vreounei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile pronuntate in sensul eventualei folosiri legale sau ilegale a camerelor fixe nu putem sustine ca acestea sunt absolut frauduloase de aceea mi-am si aratat opinia rezervata fata de modul cum ar interpreta o instanta de judecata argumentele de mai sus,cat si ce sanse de castig ar fi.

.. insa pot avea o speranta legitima ca desi s-au contestat -dupa cum sustineti dvs si poate aveti informatii mult mai solide ca mine- doar contractele privind amplasarea acelor camere fixe, in final se va dovedi ca acele camere fixe au fost folosite ca mijloace de fraudare si,in prima faza, se poate pune la indoiala si legalitatea inregistrarilor, ptr ca in ordinea logica al lucrurilor,scopul principal al acelor firme era sa-si maximizeze profitul deci nu este exclus sa fi apelat si la astfel de metode,desi poate veti spune ca acele camere au fost avizate metrologic, s.a.m.d. ... de asemenea va aduc la cunostinta ca in unele localitati existau si 5 camere fixe pe o raza de cateva sute de metri ori stim f bine ca nu se pot da 5 amenzi in aceeasi localitate,ptr aceeasi fapta,la diferenta de cateva secunde/minute, ca sa nu mai aduc aminte ca politia rutiera era folosita (gratuit) ptr a constata contraventiile, intrucat potrivit codului rutier ptr contraventii la regimul rutier, aceasta institutie este abilitata sa le constate...in final surprizele pot fi foarte mari si se va trage o singura concluzie: ca amenzile au fost incasate ilegal mai ales ca banii nu au ajuns la bugetul de stat ci in conturile acelor firme private.

ptr informatii suplimentare va recomand cu incredere sa cititi articolul de mai jos...Toate cele bune :)
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
andrei_pap87, utilizator
a reusit cineva sa demareze actiunea de recuperare a sumelor platite in urma amenzilor de viteza inregistrate de radarele fixe? Ma intereseaza pt ca am si eu citeva asemenea amenzi.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea radarelor fixe grup d grup d Buna ziua , puteti sa-mi comunicati prin ce lege se scot radarele fixe sau care este modalitatea de contestare a unui PV de depasirea vitezei legale surprins ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar fix iobajr iobajr In data de 04.04 am fost surprins pe raza localitatii Hadareni, jud. Mures cu viteza de 91.2 km la ora de catre un radar fix, iprocesul verbal a fost intocmit ... (vezi toată discuția)